Гран-Прі «Червоної рути» отримав гурт, який ще зранку співав на кухні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.09.2009 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7982

У Чернівцях 20 вересня грандіозним концертом на стадіоні «Буковина» завершився ювілейний фестиваль сучасної української пісні і музики «Червона рута-2009», у якому взяли участь переможці нинішнього та попередніх фестивалів «Червона рута».

Солістка «Солома-гурт» Соломія Мельник

Фестивалю у цьому році виповнилося 20 років.

Гран-Прі «Червоної рути 2009» отримав «Солома-гурт» з Києва, який виступає у стилі фольклорної музики та виконує сценічні твори у старовинному стилі. Гурт існує лише півроку, музика - це хобі для його учасників.

Диплом переможця з рук голови суддівської ради Кирила Сстеценка і Президента першого Національного каналу Василя Ілащука отримала солістка гурту, акторка кіно Соломія Мельник. яка вразила чернівчан та журі своїм самобутнім співом.

«Ми ще вранці репетирували у себе на кухні та потрапили на велику сцену, - сказала Соломія. – Перемога для нас – це сон. Ми просто хотіли вшанувати Івасюка, аж тут Гран-Прі!» – заявила вона в інтерв’ю журналістам.

Як заявив на ювілейному концерті голова журі «Червоної рути-2009» Кирило Стеценко, за 20 років існування фестивалю, який проводився 11 разів, це лише третє Гран-Прі, присуджене його учасникам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.