Американці зіштовхнули сучасний автомобіль з раритетним

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 21.09.2009 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7984

На честь свого 50-річчя Страховий інститут дорожньої безпеки США (IIHS) провів незвичайний краш-тест, зіштовхнувши на швидкості 65 кілометрів на годину сучасний “Chevrolet Malibu” і “Chevrolet Bel Air” 1959 року випуску.

Як повідомляє видання The Car Connection, основною метою цього експерименту було показати, наскільки за останні півстоліття покращала безпека автомобілів.

В результаті зіткнення передня частина “Chevrolet Bel Air” повністю деформувалася: кузов було зім'ято практично до задніх сидінь, зламався капот, передня стійка, двері водія і кріплення переднього крісла і розбилося лобове скло. Манекен спочатку вдарився головою об рульове колесо, після чого рульова колонка і панель приладів сильно змістилися вперед, затиснувши водія в салоні.

У разі реального зіткнення водій “Chevrolet Malibu” отримав би лише невеликі травми колін, а пасажири “Bel Air” - загинули.

У попередніх тестах IIHS “Chevrolet Malibu” отримав оцінку "добре" за захист пасажирів при фронтальному і бічному зіткненні, а також "задовільно" за удар ззаду, що проводиться при нерухомому автомобілі, в який врізається спеціальний бар'єр на швидкості 32 кілометри на годину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.