Під прокремлівські масовки кримська влада радо роздає землю росіянам

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.09.2009 16:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7985

Міністерство внутрішніх справ України звинувачує владу Криму в пособництві масового скуповування росіянами землі на Південному березі Криму.

Зокрема, заступник міністра внутрішніх справ - начальник Головного управління МВС України в Криму Геннадій Москаль просить мера Сочі Анатолія Пахомова надати інформацію, скільки громадян України отримали в 2006-2009 роках земельні ділянки в курортному місті Росії. У зверненні до Пахомова, яку розповсюдила прес-служба міліції автономії, Москаль уточнює, що його цікавить кількість українських громадян і розмір виділених ним ділянок "на території Сочинської міськради".

Зі свого боку кримська міліція стверджує, що кримська влада, "обділяючи співгромадян, дає можливість і сприяє деяким громадянам Російської Федерації безперешкодно скуповувати землі на ПБК".

Міліція як приклад повідомляє, що за одним із мешканців Самарської області РФ числиться 35 земельних ділянок на Південному березі Криму. Кримське Головного управління МВС наводить список ділянок із зазначенням сум, сплачених за договором купівлі-продажу.

"ГУ МВС України в АР Крим і в подальшому буде оприлюднити кому, ким і в якій кількості земля на ПБК передається, всім, за винятком кримчан", - заявили в прес-службі Головного управління МВС.

Як повідомлялося, на початку вересня Управління Міністерства внутрішніх справ у Криму порушило кримінальну справу за фактом вимагання посадовими особами виконавчого комітету Сімферопольської міськради хабара в сумі 5,2 млн. доларів за виділення земельної ділянки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.