Космічна КМДА впевнено веде киян до зимових катастроф

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 22.09.2009 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7995

Київські ЖЕКи на сьогодні не готові до опалювального сезону 2009-2010 рр.

Про це заявив на прес-конференції голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

"Ми маємо тільки 4% (від необхідної кількості) підписаних актів про готовність ЖЕКів", - сказав він.

З них, на дитячі садки, яких в Києві понад 500, видано тільки 9 актів. Школи отримали лише 12 актів (2,4 %). Житловим будинкам усіх форм власності видано 2 % актів. У лікарняних закладів готовність – 44 %. Найгірша ситуація у Деснянському та Солом’янському районах столиці – актів готовності отримано 1,5 % та 1,7 % відповідно. Балансоутримувачі будинків, на порушення вимог нормативно-правових документів, не виконують роботи з підготовки внутрішньобудинкових систем теплоспоживання та не отримують актів готовності.

За словами Соколовського, навіть якщо "Київенерго" надасть "тепло" ЖЕКам, через непідготовленість мереж останніх "тепло в трубах киян може знизитися на 50%". Він повідомив, що із більше 4 тис. км. труб, які знаходяться на балансі "Київенерго", половина відслужила свій термін експлуатації.

Голова правління "Київенерго" заявив, що бюджетом Києва на 2009 р. передбачено виділення 42 млн. грн компанії, проте на сьогодні вона не отримала з них ані копійки.

За словами Соколовського, борг Київської міськдержадміністрації (КМДА) перед "Київенерго" складає 1 млрд 321 млн грн. Він повідомив, що борг "Київенерго" перед ДК "Газ України" складає 680 млн грн.

Соколовський прогнозує, що до кінця 2009 р. борг КМДА перед "Київенерго" може зрости до 2 млрд. грн.

Між тим, кияни попри те, що у переважній більшості, дісципліновано сплачують за так звані послуги з теплопостачання, фактично їх не мають, відповідно цін, визначених у тарифах.

Попри вимоги Конституції, киян, як й інших громадян України, позбавлені права обирати постачальника цих послуг або ж просто відмовитися від них, встановивши автономне опалення. Бо діє антиконституційна Постанова уряду Януковича, за яку "лягає нині на амбразуру" нашоукраїнський міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.