З вересня в Криму почне мовлення перший кримськотатарський телеканал

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 1.09.2006 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=800

1 вересня в Криму розпочне мовлення перший кримськотатарський телеканал, що має назву АТР.

Як повідомили в четвер, 31 серпня, в редакції нового телеканалу, мовлення вестиметься в Криму на 27-дециметровом каналі, повідомлюють "Подробності" .

Зона обхвату телеканалу включає Сімферополь, Сімферопольський район, Саки, Євпаторію, Раздольницький і Красногвардійський район, а також частину Чорноморського, Джанкойського і Білогорського районів півострова. Планується, що надалі обхват мовлення телеканалу становитиме близько 80% території Кримського півострова.

Новий телеканал створили журналісти, режисери, оператори, багато хто з яких працював на першому кримськотатарському FM-радіо «Мейтан», що почало мовлення в Криму минулого року.

Мовлення вестиметься з 7 до 10 годин ранку, і з 19 до 22 годин.

У буденні дні глядачі дивитимуться випуск новин "Заман". Для найменших телеглядачів готуються мультфільми з субтитрами на кримськотатарській мові. Також в ефірі телеканалу будуть показані розважальні концертні програми за участю улюблених артистів. Крім того, глядачі нового телеканалу побачать цикли програм, присвячені депортації кримських татар, ветеранам національного руху, а також програми, що піднімають питання релігії і моральності.

Планується створення циклу програм, пов'язаних з історією і топонімією Криму, а також програм, присвячених питанням толерантності і міжнаціонального миру на півострові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.