Show must go on. Янукович зірвав голосування за власну ж фішку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.09.2009 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8000

Як і слід було очікувати, регіоналам фішка їхнього лідера, мільйонера Віктора Януковича щодо соціальних стандартів - лише фішка у лохотроні. І привід блокувати парламент. Не більше того.

Після перерви, взятої для консультацій ПР і КПУ, фракція Партії регіонів заблокувала трибуну парламенту, після того, як Верховна Рада України не підтримала пропозицію щодо скасування рішення парламенту України щодо зміни способу голосування по законопроектах щодо підвищення соціальних стандартів. За це рішення проголосували лише 207 із 421 народного депутата, зареєстрованого у залі.

Регіонали, на чолі із Януковичем, несподівано почали наполягати на тому, щоб рішення ухвалювалося шляхом голосування за допомогою системи "Рада", як зазвичай. Хоча до обіду було проголосоване зовсім інше рішення - голосівати публічно висловлюючи свою позицію кожному нардепу індивідуально.

ВР не підтримала й компромісне рішення щодо перенесення голосування за дані законопроекти на четвер, 24 вересня. За нього проголосували 19 із 419 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Натомість спікер Володимир Ливин, намагаючись знайти компроміс, поставив ці пропозиції на переголосування. Але регіонали навіть й не думали голосувати.

У цей час нардепи від фракції БЮТ вивісили на колону в сесійній залі плакат "Вони блокують. Вона - працює".

Водночас заступник голови фракції ПР Олександр Єферемов публічно заявив, що голосування не картками призведе до провального результату. За його словами, сьогодні багато людей перебувають у відрядженнях або лікарнях, а оскільки кожен голос у сесійному залі під час голосування за законопроекти про підвищення соціальних стандартів дуже важливий, то необхідно голосувати в стандартному режимі.

Єфремов підкреслив, що якщо голосувати шляхом вставання і оголошувати про те, підтримуєш законопроект чи ні, то це свідомо поставити на провальне голосування запропоновані законопроекти.

У відповідь голова ВР Литвин зазначив, що нормальне рішення, коли кожен народний депутат голосує за себе. За його словами, це краще, ніж учити парламент, як працювати з прекрасного далека.

У відповідь, регіонали, які блокували трибуну парламету, розпочали йому погрожувати і він закрив пленарне засідання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.