Кримська прокуратура підписалася за чиновників

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.09.2009 19:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8001

Прокуратура Криму 18 вересня закрила кримінальні справи стосовно заступника голови Сімферопольської міської ради Марини Чернової у зв’язку з “суттєвою неповнотою проведеної органами внутрішніх справ дослідчої перевірки”.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

У прес-службі нагадують, що 24 червня слідчим управлінням ГУ МВС України в Криму було порушено кримінальну справу за фактом підробки документів від імені директора ТОВ «Абіссаль» щодо виділення земельної ділянки в м. Сімферополі.

У рамках розслідування даної справи зазначеним управлінням було порушено кримінальні справи стосовно заступника голови Сімферопольської міської ради з питань діяльності виконавчих служб М. Чернової за ч.2 ст.358, ч.2 ст.364, ч.3 ст.365 КК України за фактом заволодіння земельною ділянкою, неправомірно виділеною ТОВ «Абіссаль», та підроблення заяви директора зазначеного товариства.

За підозрою у вчиненні даних злочинів 15 вересня Чернову було затримано слідчим МВС.

Прес-служба прокуратури заявляє, що у ході здійснення нагляду за розслідуванням зазначених кримінальних справ прокуратурою Криму було виявлено суттєві порушення вимог кримінально-процесуального законодавства.

«18 вересня прокуратурою АР Крим кримінальні справи стосовно Чернової закрито у зв’язку з суттєвою неповнотою проведеної органами внутрішніх справ дослідчої перевірки. Клопотання слідчого МВС щодо узгодження подання про обрання Черновій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою прокуратурою АР Крим залишено без задоволення, а тому у цей же день Чернову слідчим МВС було звільнено із ізолятору тимчасового тримання Сімферопольського міського управління ГУ МВС України в АР Крим», - заявляють у прес-службі прокуратури Криму.

За фактом порушення конституційних прав Чернової прокуратурою АР Крим проводиться відповідна перевірка.

Разом з ти, прокуратура Криму заявляє, що інформація щодо втручання посадових осіб Генеральної прокуратури України в хід досудового слідства у цих кримінальних справах не відповідає дійсності. «Вони Генеральною прокуратурою України не витребувалися та не вивчалися, вказівки за ними не надавалися», - заявили у прес-службі.

За даними міліції, в рамках кримінальної справи, в якій Чернова виступає підозрюваною, узавдані збитоків на суму 2,5 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.