Сьогодні парламентська зала традиційно заблокована нардепами-мільйонерами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.09.2009 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8009

Поки лідер ПР Віктор Янукович їздить лохотронити - нардепи-регіонали демонструють на всю Україну, що насправді вони отримали мандати для вирішення проблеми власного перебування біля корита влади.

А завтра очікується, що регіонали поновлять цирк під куполом, який присвячений лохтронній фішці їхнього вождя: "Соціальні стандарти для народу".

Сьогодні заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що регіонали готові завтра голосувати за законопроект щодо підвищення соціальних стандартів.

Щоправда, не уточнивши, у який спосіб. Як відомо, вчора, після того, як Янукович екстрено повернувся до парламенту, перервавши накидання локшини на вуха виборців, каменем спотикання став саме спосіб голосування.

Як пояснив сьогодні Єфремов, фракція готова була вчора голосувати за будь-який законопроект, але було змінено процедуру голосування. А на сьогодні декілька чоловік з фракції перебувають на операції і не можуть брати участі у голосуванні, пояснив він.

Єфремов також заявив, що ПР готова проголосувати за законопроект Олега Зарубінського, тобто, варіант коаліції. За його словами, регіоналів не цікавить пальма першості, а важливим є результат.

Між тим, спікер парламенту Володимир Литвин повідомив сьогодні, що проблема в тому, що у лавах регіоналів немає одностайності - низка народних депутатів від ПР не хочуть голосувати за рішення щодо підвищення соціальних стандартів.

Він також зазначив, що не бачить проблеми у тому, що кілька нардепів знаходиться на лікуванні. Литвин зазначив, що за необхідності, члени Лічильної комісії парламенту зможуть під’їхати в лікарні до народних депутатів для того, щоб вони мали змогу проголосувати.

Замість післямови. Отже, очевидно, що від учора - нічого не змінилося. І вчора, і сьогодні, і завтра - члени Лічільної комісії можуть забезпечити процедуру в повному обсязі. І це добре знали і Янукович, і його колеги. Проте, реальна можливість публічного провалу, яку передбачала процедура голосування - спричинила паніку серед регіоналів. Адже, фішка їхнього вождя, який зібрався у Президенти - явно провалилася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.