Наступною фішкою істерії регіоналів може стати Москаль

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.09.2009 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8011

Сьогодні нардеп-регіонал Нестор Шуфрич зробив спробу гучною заявою відовлікти увагу громадськості від провалу піарівської фішки команди Віктора Януковича навколо соціальних стандартів. Втім, вдалося показати лише власне невігластво.

Спіч Шуфрича було присвячено Геннадію Москалю. Точніше - проблемі його мандату.

“Всі ми пам'ятаємо, що саме Геннадій Москаль неодноразово піднімав питання про необхідність зняття депутатської недоторканності, про неможливість присутності представників інших гілок влади у Верховній Раді і неможливості сумісниці” - заявив Шфрич.

За його словами, всі терміни для складання повноважень вже проминули, але регіонали так і не дочекалися його заяви. При тому Шуфрич дещо сумбурно пояснив журналістам свою бачення, чому нібито Москаль не здає мандата.

“Сьогодні нам незрозуміла позиція Геннадія Москаля, який заявляє про те, що у нього є якісь судові складнощі з тим, щоб «покласти на стіл» депутатський мандат, і що він не упевнений в тому, що якщо він це зробить, то в суді не буде анулюване його призначення на посаду голови міліції Кримської автономії”. - заявив Шуфрич.

Проте, на думку Шуфрича, Москаль просто боїться відповідальності за свої дії. При тому він навів приклад, який нібито мав би компроментувати Москаля.

“Всі пам'ятають кримінальну справу, яка було порушено в 2007 році за фактом вбивства трьох жінок в передмісті Евпаторії. До відповідальності за нібито доказами, про які говорив Геннадій Москаль, був притягнутий Володимир Гетьманенко, який багато відсидів і, врешті-решт, був визнаний невинним. А чого коштують звинувачення Геннадія Моськаля на аресу цілого ряду представників місцевих органів влади в причетності до організованих злочинних угрупувань і бандформувань? Він образив депутатів місцевих рад всіх рівнів”. повідав журналістам Шуфрич.

На думку Шуфрича, поведінка Москаля свідчить не тільки про те, що він боїться за свої "провокації", а не вірить у перемогу Юлії Тимошенко. Щоправда, фактів на доказ своїх слів він не навів. Проте, натякнув, що регіонали ставлять за мету усіма методами домогтися позбавлення Москаля мандату.

“Якщо у Москаля не вистачить сили духу здати мандат і тим самим виконати вимоги Конституції, ми звернемося до спікера Литвина з вимогою подати, як це і наказано всіма нормами чинного законодавства, уявлення до Апеляційного суду з вимогою позбавити в судовому порядку Геннадія Москаля мандата народного депутата України. Я упевнений, що Володимир Михайлович, як Голова Верховної Ради виконає свій конституційний обов'язок і звернеться до суду з вимогою, щоб Москаль здав мандат”. - заявив Шуфрич.

Замість післямови. Можемо окремо нагадати панові Шуфричу, що наразі у парламенті є п'ять "сумісників", при чому, чотири "думають" значно довше, ніж Москаль. Однак, ні принциповий Шуфрич, ні його колеги цим не переймаються. Як і не переймалися сумісниками-регіоналами, коли Янукович сидів у прем'єрському кріслі.

До того ж пан Шуфрич своєю аргументацією, продемонстрував або своє невігластво, або, що вважає виборців дурнями.

Адже загальновідомо, що міліція, згідно чинного законодавства, убивства не розслідує. Це - підслідність прокуратури. МВС лише виконує доручення слідчого прокуратури і не будує жодних версій. Виходячи із цього, те, що прокуратура намагалася проштовхнути чергового вередюка, причетності до того міліціонера Москаля аж ніяк немає. Як і немає дивини у вередюківщині, започаткованій, як явище (нагадаємо), саме донецькими прокурорами, які нині обстоюють інтереси ПР у ГПУ.

Песонально панові Шуфричу нагадаємо, що нинішні захисники його партійно-бізнесових інтересів на Різницькій "відзначилися" саме на фальсифікації розслідування справи про звіряче вбивство журналіста Ігоря Александрова, яке й донині не розкрито. Після другої партії вередюків.

Що ж стосується "образи" кримських чиновників, то наразі ми б не радили Шуфричу взагалі згадувати про цих клептоманів. Не сприяє зростанню рейтингу його шефа, Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.