На Банковій відхрещуються від розпуску парламенту

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 24.09.2009 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8018

Президент України Віктор Ющенко не готує звернення до Конституційного Суду щодо нелегітимності Верховної Ради VI скликання і не розглядає можливість поновлення указу про розпуск парламенту.

Про це на брифінгу заявив заступник глави Секретаріату президента, представник президента у ВР Ігор Попов.

За його словами, він чув інформацію про це звернення до КСУ в кулуарах парламенту, але не може сказати, "звідки вона взялася, і як юридично це можна організувати". "Тобто як може бути визнана нелегітимність ВР і у зв'язку з чим? Я не володію відповідною інформацією, і не бачу можливості, як це можна зробити", - сказав він, коментуючи неофіційну інформацію з приводу підготовки звернення Президента до КСУ щодо визнання ВР VI скликання нелегітимною.

Попов також додав, що в Секретаріаті Президента не розглядається можливість поновлення старого указу про розпуск Верховної Ради. Він зазначив, що залишаються "сподівання", що парламент зможе пропрацювати хоча б декілька місяців, прийняти держбюджет на 2010 р. й інші закони "На сьогодні серйозно не розглядається можливість утручання Президента в діяльність парламенту", - сказав Попов.

Водночас він зазначив, що ситуація, яка сьогодні склалася в парламенті, загрожує національній безпеці України, оскільки він не здатен на сьогодні виконати одну із головних своїх функцій - прийняти бюджет. "Якщо це буде надалі продовжуватися, то незабаром з'явиться суспільний запит ... що треба розігнати парламент", - сказав представник Президента у ВР.

Як повідомлялося раніше,сьогодні джерела в Секретаріаті президента і Партії регіонів повідомили, що Ющенко незабаром направить до Конституційного суду подання про нелегітимність Верховної Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.