Хроніки дерибану. У Сімферополі роздавали землю по липовим папірцям

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.09.2009 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8019

Сімферопольські чиновники, підробивши документи, прихватизували 43 гектари землі, яка місту не належала.

Співробітниками ГУМВД України в АР Крим зібраний матеріал для порушення кримінальної справи за фактом неправомірних дій посадових осіб Сімферопольської міськради, які незаконно вилучили земельну ділянку загальною площею 43 га із земель Республіканського комітету лісового і мисливського господарства АР Крим без попереднього узгодження з власником землі, повідомила прес-служба.

Умисне змінили цільове призначення земельної ділянки з земель державного лісомисливського господарства на землі житлової і громадської забудови. Хоча, відповідно до ст.12 Земельного кодексу України, в повноваження міськради входить право розпорядження тільки землями територіальних громад і землями комунальної власності.

Даними діями державі заподіяно збитків на суму більш ніж 500 тисяч гривень.

Також колишній голова Комітету з управління земельними ресурсами Чернова М.А. надала підроблений висновок. На вказаних землях були побудовані малоповерхові житлові будинки, затверджені незаконним актом держприйомки про введення в експлуатацію, який було підписано заступником міського Голови Черновою М.А., попри те, що Севастопольський апеляційний суд 23 квітня 2008 року ухвалив рішення про те, що вилучення і зміна цільового призначення вищезгаданих земель Сімферопольською міськрадою є незаконним.

Порушуючи рішення Севастопольського апеляційного суду, Чернова М.А. дала вказівку Сімферопольському БТІ реєструвати право власності на вказані споруди.

За даним фактом проводиться розслідування. Збір матеріалів про незаконну діяльність Сімферопольської міськради триває і ГУМВД України в АР Крим висловлює подяку сімферопольцам, що повідомляють про факти, що згодом лягають в основу порушуваних кримінальних справ.

Як повідомлялося раніше, прокуратура Криму 18 вересня закрила кримінальні справи стосовно заступника голови Сімферопольської міської ради Марини Чернової у зв’язку з “суттєвою неповнотою проведеної органами внутрішніх справ дослідчої перевірки”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.