Вона, яка зібралася у Президенти - виявилася примарою

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 24.09.2009 19:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8024

Майбутня учасниця президентських перегонів Лідія Степанівна Вона, яка кинула виклик прем’єрці Юлії Тимошенко, котра будує свою виборчу кампанію на використанні її прізвища, - “Вона працює” - зникла.

Це з'ясували єурналісти газети "Сєгодня", які побували на батьківщині таємничої кандидатки у Президенти - в селі Іршики Хмельницької області.

На жаль, "свинарки з Іршиків" ані там, ані у трьох сусідніх селах виявити не вдалося. Міліція також збилася з ніг у пошуках пані нібито з шостим розміром бюста, яка розбурхала громадськість. У листі начальника управління МВС у Хмельницькій області сказано, що громадянки Лідія Степанівна Вона в їхній області не зареєстровано, ніколи не працювала у КСП "Іршики", але, мовляв, за деякими даними, Лідія Семенівна Вона зареєстрована у Чернігівській області. Проте у тамтешній міліції це спростували.

Як розповів сільський голова Іршиків Василь Камінський, після сенсаційного повідомлення про кандидатку вони зробили запит до Старокостянтинівського паспортного столу. Жодної жінки на прізвище Вона не виявилося навіть в області. "Я живу в селі вже сьомий десяток років. Ніякої Лідії Вона я не знав і не знаю. У нас всього дві свинарки, одна з них Лідія Антонівна Колодій, а друга Валентина Якибчук", - говорить він.

Згідно з опублікованим в Інтернеті протоколом, Лідію Вону було висунуто в президенти лідером Старокостянтинівської осередки Партії "Селянська Україна" Михайлом Мельничуком.

У селі Іршики дійсно живе 74-річний пенсіонер Михайло Мельничук. "Мені сьогодні вранці телефонував чоловік із західноукраїнським акцентом і питав, чи не я висунув у Президенти Лідію Степанівну Вону. Я відповів, що вперше чую про партію "Селянська Україна" і порадив дзвонити до сільради".

"Чоловік з акцентом телефонував нам, представився Мануелем зі Львова, - сказав Камінський. - Він пропонував 30 гривень на виборчу кампанію Лідії Вони. А взагалі було б здорово, якщо б від нашого села був президент, тоді б ми змогли добудувати наш дитсадок, провести опалювання в сільські клуби!", - мрійно додав селищний голова.

Він прямо при журналістах зателефонував Лідії Степанівні Воні за її мобільним номером. "Я Іршикський сільський голова, хотів би з вами познайомитися", - сказав він. На тому кінці відповіли: "Я біля вас", і кинули трубку. "У протоколі, який опубліковано в Інтернеті, було написано, що збори проходили у нас у сільраді. Але ми у вівторок на роботі були до 17.15, жодних зборів не було", - говорить голова.

Тим часом, лідер партії "Селянська Україна" Михайло Притула запевняє, що вся історія з кандидатом у Президенти Вона - це не повна "липа" і Вона - не "бреше".

"У жодному випадку, - заявив він. - Були збори первинного осередку і є така жінка з прізвищем Вона, якf прекраснf в усіх відношеннях. Але з чого ви узяли, що вона живе в Іршиках? Сама вам сказала? Ну, не знаю... На неї буде пресинг і ми ось такими хитрими методами заплутуємо тих, хто намагатиметься знищити Лідію Степанівну. Докладна інформація буде через 3 дні. Ми - на війні і повинні бути хитрими і верткими".

Додзвонитися вчора на мобільний жінці, яка представляється Лідією Степанівною Воною, вдалося і пресі. "Я припиняю спілкуватися з журналістами. Буду готова розповісти все, коли реєструватимуся кандидатом в президенти 16 жовтня", - повідомила вона.

Про майбутню кандидатку у президенти, яка стала у мить знаменитою, повідомлялося вчора. Вона вирішила особисто взяти участь у президентських перегонах, використовуючи своє прізвище і креативний підхід прем'єра. "Зараз у мене завдання №1 - зібрати 2,5 млн грн, які необхідні для того, щоб брати участь у виборах, - розповіла Лідія Вона.

"Я побачила ці гасла, де сказано, що "Вона працює", і подумала: адже я теж працюю, знаю, як управляти домогосподарством, фермою. Тимошенко навряд чи оберуть удруге, вона мені не конкурент. І взагалі, яке право вона мала використовувати моє прізвище?", - обурювалася фермерка.

Білі білборди у стилі голови Кабміну з червоно-чорними написами "Вони блокують - Вона працює", "Вони говорять - Вона працює" і подібні з'явилися по всій країні ще кілька тижнів тому, задовго до початку офіційної виборчої кампанії.

У БЮТ не вважають, що Лідія Вона своєю участю у виборах зведе нанівець головне гасло кампанії Тимошенко. "Але це, звичайно, сильний хід наших опонентів, - іронізує депутат від БЮТ Валерій Писаренко. - Протиставити йому можна хіба що реєстрацію кандидатом, скажімо, водопровідника на прізвище Томущо".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.