Мєдвєдєву порадили не будити в білорусах партизан

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 25.09.2009 00:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8025

Представники білоруської опозиції Євген Афнагель і Дмитро Дашкевич звернулися з відкритим листом до Президента РФ Дмитра Мєдвєдєва.

Фрагмент малюнку білоруського партизана

Вони висловлюють протест проти введення на територію республіки російських військ (російські підрозділи перекинуті до Білорусії в рамках військових навчань).

На думку опозиціонерів, введення російських військ до Білорусії створює загрозу для її незалежності.

"Ми, білоруси, - терплячий і доброзичливий народ. Проте ми також любимо свободу і готові боротися за неї. Не будіть в білорусах партизан, Дмитро Анатолійович!", - йде мова в листі.

Євген Афнагель, один з авторів листа, є координатором громадянської кампанії "Європейська Білорусь", а також лідером руху "Джинс - за свободу". Дмитро Дашкевич керує молодіжною організацією "Молодий фронт".

Сумісні російсько-білоруські навчання "Захід-2009" стартували 8 вересня. За сценарієм маневрів, на Білорусію нападає якийсь умовний супротивник, а Росія допомагає відбити напад.

Автори листа до російського Президента вважають привід для учень надуманим, а власне маневри - безглуздими. Раніше представники білоруської опозиції неодноразово заявляли, що введення угрупування російських військ до Білорусії є підготовкою до можливої військової інтервенції з боку РФ.

9 вересня, після початку навчань, в Мінську пройшла акція протесту під гаслами "Ні - російській окупації!" і "Російська армія, go home!". Пікет був розігнаний міліцією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.