Глухий кут парламенту. Що стоїть за популізмом регіоналів?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.09.2009 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8029

Кінець пленарного тижня нічого не приніс виборцям, окрім демагогії політиканів. Мільонери-регіонали під приводом “турботи про народ” тупо чекають на рішення КС, яке унеможливить роботу парламенту.

Засідання Верховної Ради сьогодні не буде.

Про це заявив журналістам голова Верховної Ради Володимир Литвин за результатами погоджувальної ради.

"Всім зрозуміло, що засідання ВР не буде, і ми тут просто відбуваємо час... Але ми маємо пройти цей хресний шлях", - сказав він.

Виступаючи на брифінгу він підкреслив, що фракція ПР не сприймає жодних компромісних пропозицій, спрямованих на разблокування пленарної роботи парламенту. Литвин підкреслив, що наразі немає жодної фракції, яка б повністю заперечувала прийняття нових соціальних стандартів. За його словами за це є твердих 249 голосів народних обранців у разі, якщо фракція ПР дотримається свого слова і у повному складі проголосує за підвищення соціальних стандартів.

Не була сприйнята й пропозиція БЮТ - перенести на тиждень спірні питання та розблокувавши пленарну роботу ухвалювати рішення, щодо яких немає суперечностей.

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що наразі можливості поновлення нормальної роботи парламенту немає.

"У мене немає упевненості, що наступного тижня відбудеться щось страшне, що ми зможемо почати роботу через тиждень", - сказав Томенко. Він відзначив, що в даний час парламент використовується як майданчик для передвиборчої агітації. "Дехто дивиться на це, як на класне місце передвиборної агітації", - сказав віце-спікер, нагадавши, що ним зареєстрований законопроект про роботу нардепів на час передвиборчої кампанії в округах і Томенко припустив, що не виключає, що ситуація примусить його колег змінити свою думку щодо його пропозиції..

Томенко підкреслив також, що, відповідно до соціологічних опитувань, 80% громадян України не схвалюють блокування трибуни. Він повідомив, що у ситуації неможливості нормальної роботи парламенту Кабінет міністрів буде вимушений реагувати тимчасовими рішеннями.

Між тим, заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов вважає, що Литвин, називаючи цифри нібито згодних підтримати підвищення соціальних стандартів, просто маніпулює. Він визнав на брифінгу, що у фракції ПР постійно відсутні депутати, і тому у повному складі його фракція проголосувати не може. Він повідомив, що відсутність депутатів-регіоналів пов'язана із нібито виконанням їхніх обов'зків щодо роботи у Європарламенті. При тому він повідомив, що така ситуація у всіх фракціях.

Більш відвертим був сьогодні на брифінгу перший віце-спікер Олександр Лавринович. Зокрема він повідомив, що орієнтовно на наступному тижні очікується рішення КС щодо нелегетимності рішень парламенту, ухвалених у відсутності закону про регламент.

Замість післямови. Очевидно, що "принциповість" регіоналів наразі поянюється дуже просто: із оприлюдненням ведикту КС - заблокований парламент навряд чи зможе ухвалити закон про Регламент, отже набуває сумнівної легітимності, як орган державної влади.

Очевидно, у такій ситуації у когось знову засвеблять рученятка відтягнути явно програшні президентські вибори, улаштувавши дострокові парламентські перегони. У ситуації фактичного президентського правління.

І до чого тут соціальний захист знедоленних ( а точніше - обкрадених владою чиновників) громадян?

Як бачимо - хтось тупо вирішує свої шкурні питання перебування біля корита і не бльше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.