Справжня ціна життя маленького українця: убивцю-мажора можуть типу покарати

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 28.09.2009 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8036

Представники сина депутата-регіонала Віталія Файнгольда, який насмерть збив мотоциклістку, вимагають звільнити його від покарання з дворічним випробувальним терміном.

У п'ятницю відбулося чергове судове засідання за участю Файнгольда, пише "Комерсант-Україна".

Адвокат Файнгольда Анатолій Жуков виступив із клопотанням про залучення до матеріалів справи копій довідок про те, що батьки обвинувачуваного є інвалідами II групи, а сам Віталій хворий гепатитом С.

Суд частково задовольнив клопотання, долучивши до матеріалів справи відповідну виписку з історії хвороби.

Після того як головуючий на суді Сергій Афендиков оголосив про закінчення судового слідства, почалися дебати.

Державний обвинувачувач заявив, що провина Файнгольда підтверджена, і подібний злочин "є тяжким".

Як відомо, Файнгольд 16 вересня 2008 року, перебуваючи за кермом автомобіля Bentley, збив 25-річну мотоциклістку Ганну Мішуткіну, а потім, уже під час гальмування, пошкодив ще кілька машин. Мішуткіна померла на місці.

Експертизи, проведені в ході розслідування ДТП, показали, що Bentley рухався зі швидкістю 171 км/год.

Державний обвинувачувач зажадав застосувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном на шість років з позбавленням права керування транспортом протягом трьох років.

Прокурор також попросив суд задовольнити поданий батьком загиблої Олександром Гоппе цивільний позов і змінити Файнгольду запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Адвокат Жуков попросив суд при ухваленні рішення врахувати пом'якшувальні обставини – "каяття і щиросерде визнання провини".

Адвокат запропонував звільнити Файнгольда від покарання з випробувальним терміном на два роки, а суму позову залишити без задоволення (500 тисяч гривень).

"Я прошу суд – не карайте мене сильно", – сказав, звертаючись до Афендикова, підсудний.

Наступне засідання суду відбудеться 8 жовтня. Файнгольду нададуть останнє слово, після чого суд видалиться в дорадчу кімнату для винесення вироку.

У вбитої Файнгольдом Мішуткіної залишилася мала дитина

Від “Аратти”: ми відстежували ситуацію із правосуддям щодо убивці-мажора Файнгольда від моменту ДТП у Сімферополі.

Із самого початку не можна було не помітити, як відчайдушно батько, за сумісництвом - народний обранець, відчайдушно намагається відмазати свого дитя-злочинця.

Втім, як показали подальші події - ДТП із тяжкими наслідками - це була закономірна подія, яка доповнила перелік кримінальних "подвигів" дитинча мільйонера.

Нагадаємо:

1. 4.11.2007 року в ресторані «Княжа втіха» Файнгольд Віталій Йосипович, 1984 року народження, з хуліганських спонукань побив співробітника спецпідрозділу «Беркут», наніс йому тілесні ушкодження. В порушенні кримінальної справи було незаконно відмовлено.

2. 24.02.2005 року Файнгольд В.Й. з хуліганських спонукань побив і наніс тілесні ушкодження працівнику прокуратури. В порушенні кримінальної справи було незаконно відмовлено.

3. 13.06.2002 року Файнгольд В.Й. з групою молодих людей скоїв хуліганські дії в приміщенні клубу «Два капітани». СУ ГУМВС України в Криму було порушено кримінальну справу по ст. 296 ч. 4 КК України. Санкція даної статті передбачає за вчинений злочин позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Дана кримінальна справа була об’єднана із кримінальною справою по факту вчинення Файнгольдом В.Й. ДТП із смертельним випадком і направлена до Прокуратури АРК з послідуючим направленням до суду. Однак до суду була направлена карна справа тільки по факту ДТП, а по хуліганським діям зі сторони Файнгольда В.Й. факт був незаконно закритий.

4. 21.05.2005 року із заявою до органів внутрішніх справ звернулася громадянка «І» про те, що в готелі «Салгір» міста Сімферополь, який належить батькові Файнгольда В.Й., її зґвалтував Файнгольд В.Й. В порушенні кримінальної справи відмовлено.

Як бачимо, правосуддя, розглядаючи справу за фактом ДТП, яке, власне, зам'яти не вдалося, абсолютно "не помітило" попередні злочини підсудного.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.