Прокинулися. Столична прокуратура висловилася щодо тарифів

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 28.09.2009 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8039

Як і було помітно усім і давно - нові тарифи призначені із численними порушеннями законодавства.

Прокуратура міста Києва внесла подання київському міському голові Леоніду Черновецькому про усунення порушень норм чинного законодавства України під час прийняття розпоряджень про тарифи на житлово-комунальні послуги (ЖКП). Як повідомляє прес-служба Блоку Кличка у Київраді, це сталося за результатами перевірки депутатського запиту Віталія Кличка, надісланого ще на початку серпня 2009 р.

Як повідомляється у листі прокуратури, встановлено що при розробці та прийнятті КМДА розпоряджень від 29.04.09 №516, 518, 520, від 27.05.09 №620, від 30.06.09 №758, 760, 761, від 14.08.09 №902 допущені грубі порушення діючого законодавства. Так, без отримання висновків Державної інспекції з контролю за цінами у м. Києві встановлені тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для виконавців некомунальної форми власності, що є грубим порушенням норм Закону України "Про житлово-комунальні послуги".

Без врахування встановленої ВАТ "АК "Київводоканал" пільги на землю, не відповідають економічно обґрунтованому рівню тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення для юросіб і населення. Крім цього, при формуванні тарифів на водопостачання на 30-40% завищено складову заробітної платні співробітників підприємства, що також знайшло відображення у тарифі.

Всупереч нормам законодавства, внаслідок неправильного розподілення витрат на складові послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, завищеною є квартплата для населення.

"Прокуратура встановила очевидність порушень норм чинного законодавства України під час прийняття розпоряджень. Ми вважаємо, що це є додатковими аргументом для визнання тарифів незаконними", - заявили в Блоці Кличка.

Від “Аратти”: між тим, ми можемо вчергове посторити: поки Космоса кришує гарант - йому, як кажуть, закон не писаний.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.