Пролетаріат - основа економіки “універсального уряду”

Автор/джерело -  © ProUA



Дата публiкацiї - 1.09.2006 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=804

У країні надлишок фахівців з вищою освітою і не вистачає фахівців робочих професій. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров під час своєї лекції в Національному університеті ім. Т.Шевченка.

При цьому він відзначив, що за останні роки девальвувалося поняття вищої освіти, і «у нас вже колишні технікуми випускають магістрів».

«Нам не потрібно стільки фахівців з вищою освітою. Я говорю крамольні і не популярні речі, але це правда. А нам не вистачає робочих будівельних професій, не вистачає зварювачів, токарів тощо, - сказав Азаров. «Для нас робочий став чимось страшним, чим ми своїх дітей лякаємо. Це що нормально? Це абсолютно не нормально. І ми повинні піднімати престиж з одного боку робочої людини, з іншої - престиж інженера, фахівця», - заявив він.

У свою чергу ректор Університету ім. Тараса Шевченка Віктор Скопенко відзначив, що Україна посідає одне з перших місць за кількістю ВНЗ у світі. Він також відзначив, що часто учбові заклади, які є університетами, не відповідають належним вимогам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.