“Свинарка” Вона, як розмінна фішка аутсайдерів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.09.2009 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8043

Історія з висуванням кандидатом у Президенти завідувачки свинофермою на прізвище Вона обростає новими подробицями.

Лідер партії “Селянська Україна”, яка висуває Вону в Президенти, Михайло Притула повідомив, що насправді жінку звати Лариса Сергіївна, а не Лідія Степанівна, як було сказано на початку, і проживає вона не в селі Іршики Хмельницької області, пише видання “Сєгодня”.

Він повідомив, що прізвище Вона жінка взяла замість свого (чи то Нова, чи то Батієвська), "але не нещодавно". "Ми заплутуємо не журналістів, а тих, хто спробує її знищити - помилковим слідом відразу ж кинувся взвод міліції, хоча це не її повноваження, - сказав Притула. - Ходять чутки, що до проекту Вона має відношення глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко, але це неправда. Уже є договір з партією “Нова Сила” (яку очолює Юрій Збітнєв, один з кандитатів на минулих виборах Президента - прим.“Аратти”) про створення блоку Вона, планується, що до нас приєднається ще одна політсила ".

Протокол зборів первинного осередку Селянської України, що з'явився в інтернеті, де нібито висунулася в президенти Лідія Вона, як визнав Притула, - фальшивий, "але в нас є такий самий, але справжній".

В інтернеті з'явилися фото, які вивісив сам Михайло Притула. Виданню “Сєгодня” він заявив, що вони датуються листопадом 2007 року. Знімки, як пише газета, явно студійні і не в'яжуться із заявленим чином "свинарки", а також із "обіцяним" бюстом 6-го розміру.

"Але це точно Вона", - сказав Сегодня Притула. Він також надав виданню свіжі фото кандидатки, де Вона позує на сіні із Конституцією.

Крім іншого, газета нагадала, що Михайла Притулу зі скандалом у 2005 році звільняли з посади керівника Харківського обласного УБОЗ, де він пропрацював на посаді всього кілька місяців. Його ім'я, пише “Сєгодня”, пов'язують з головним жартом минулих виборів - висуненням до парламенту в 2007 році “Блоку Вєрки Сердючки”.

"Тоді ідею загубили, а цю ми не дамо знищити", - сказав Притула в інтерв'ю “Сєгодня”.

Основний піарник проекту Вона - Юрій Романенко, який запам'ятався як координатор акції “Дістали” наприкінці минулого року.

Крім того, видання повідомило, що, за словами низки політтехнологів, спонсорів на кампанію Вона ще не знайдено. За словами експертів, це ідея "приколістів Притули і Романенка", яку вони пропонують зараз профінансувати основним політичним гравцям.

"Так, ми стартували без копійки грошей, - підтвердив Романенко. - Ми плануємо акумулювати кошти з двох джерел - це добровільні пожертвування громадян і вкладення від зацікавленого бізнесу. Все зараз залежить від того, наскільки грамотно буде вибудовано нашу кампанію і сформовано образ кандидата".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.