Прокуратура дозволила киянам ставити антени і кондиціонери без дозволу банди Космоса

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2009 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8054

Прокуратура столиці опротестувала рішення Київради, яким передбачено отримання дозволу у КМДА на проектування та реконструкцію окремих частин будівель, реконструкцію горищ, перепланування квартир, встановлення телевізійних “тарілок”, кондиціонерів, витяжок тощо.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, рішення Київради суперечить вимогам чинного законодавства, оскільки виконавчий орган (КМДА) виносить лише рішення про дозвіл на будівництво. А дозвіл на виконання будівельних робіт, здійснення реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів містобудування надається інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю.

Більше того, у чинному законодавстві відсутня норма, яка передбачає необхідність отримання дозволу на встановлення додаткового обладнання, не визначеного проектом (антен, кондиціонерів, витяжок тощо), а отже правові підстави для того, щоб вимагати від громадян такі дозволи, відсутні.

Окрім того, проект зазначеного рішення Київради не погоджувався із представництвом Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва, як це передбачено законом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.