Корейці заборонять росіянам виробляти і продавати скопійовану модель авто

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2009 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8055

Південнокорейська компанія GM Daewoo минулого тижня ініціювала судовий розгляд відносно TagAZ Korea - інжинірингового підрозділу російського автозаводу “ТагАЗ”.

Lacetti&Vega - знайдіть 10 відмінностей

Як повідомляє AFP, GM Daewoo звинувачує "ТагАЗ" в порушенні прав на інтелектуальну власність і у використанні інформації, що представляє комерційну таємницю. Крім того, південнокорейська компанія зажадала від суду заборонити російській стороні виробляти і продавати автомобілі, створені за вкраденими кресленнями.

Раніше повідомлялося, що прокуратура округу Намбу міста Сеула порушила кримінальні справи відносно двох співробітників TagAZ Korea за звинуваченням в крадіжці технічної документації на автомобіль Chevrolet Lacetti.

На думку представників GM Daewoo, викрадена інформація була використані для створення автомобіля C-100 “Вєга”, який Таганрозький автозавод позиціонує як модель власної розробки. Продажі цій моделі в Росії почалися в липні поточного року.

Як заявили представники GM Daewoo, після завершення розслідування компанія ухвалить рішення про стягнення з TagAZ Korea грошової компенсації. Представники TagAZ Korea поки відмовляються коментувати ситуацію, що склалася.

Таганрозький автовиробник неодноразово опинявся в центрі скандалу. Китайський автовиробник Chery і його російський представник "Чері Автомобілі Рус" звинуватили "дочку" російського ТагАЗа в несанкціонованому складанні моделі Chery Tiggo. Як повідомлялося в поширеній влітку заяві, "певніі юридичні особи в Росії займаються складанням і/або розповсюдженням" Tiggo без дозволу правовласників. Автовиробник вимагав від всіх покупців "піратських" автомобілів повідомити деталі покупки, включаючи VIN-номери машин, і загрожував примусити до повернення автомобілів.

В свою чергу, GM Daewoo має в Росії власні автозаводи - в Калінінграді і Санкт-Петербурзі, з конвеєра яких зходять Chevrolet Lacetti, а з вересня поточного року - і правонаступник Lacetti, - Chevrolet Cruze.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.