Тимошенко побачила на конкурсі з приватизації ОПЗ знайомі мафіозні обличчя

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2009 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8056

Сьогодні прем’єр Юлія Тимошенко виступила із заявою про невдалу приватизацію ОПЗ та причини її зриву.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо приватизації Одеського припортового заводу

Зараз у прямій трансляції йшла приватизація Одеського припортового заводу, і Уряд хотів зробити другу, за 18 років незалежності, чесну, красиву приватизацію, яка б могла показати, власне, що ми втратили за 18 років, приватизувавши 175 тис. підприємств, об’єктів власності держави корупційно, за безцінь, без будь-яких умов держави, без будь-яких умов трудового колективу. Хотіли організувати і показати, як можна це правильно і красиво робити, так, щоб були поставлені і умови держави, і умови профспілок трудового колективу Одеського припортового заводу, і умови міста. Власне, це мусило бути красиво і показово.

Але після того, як зареєструвалося майже 20 учасників такого конкурсу – відкритого, прозорого, красивого, причому, з усього світу, з Європейського Союзу, після того, ви знаєте, був випущений указ Президента про заборону приватизації, і значна кількість справжніх інвесторів просто відійшла і вирішила для себе, що в Україні ще не можна вкладати інвестиції. Після того, як суди поприймали замовні, абсолютно корупційні рішення на вимогу однієї з таких потужних корупційних, мафіозних груп України, пішла друга частина інвесторів. І зараз в прямому ефірі було видно, як відбувалася змова трьох запланованих учасників для того, щоб за безцінь купити Одеський припортовий завод, і прямо в прямому ефірі було видно, як зривався цей аукціон, як вони свою домовленість зробили публічною і хотіли за першу стартову ціну, по суті справи, придбати Одеський припортовий завод, і таким чином, знову, як завжди, вся приватизація, за їхніми розрахунками мусить проходити на основі корупції, в тіні і за безцінь.

Я такого не дозволю зробити, тому цей переведений, по суті справи, нанівець, проект, який мусив стати дійсно прикладом відсутності корупції, тільки що комісія Фонду державного майна скасувала. Приватизація визнана такою, що відбулася на базі змови, і ми не допустили того, щоб як завжди тіньові клани України розбирали власність в державі.

Але, не зважаючи на те, що не дуже легко все йде сьогодні у владних колах України, дуже вірю в те, що рано чи пізно, а думаю, що це вже приблизно десь через 4,5 місяці, здатні будемо будувати країну, а не збіговисько кланів, які за попередні 10 років країну просто перетворили в олігархію, причому в чистому вигляді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.