У Криму - передвиборча кадрова зачистка

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.09.2009 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8057

У вівторок депутати Верховної Ради Криму звільнили ряд опонентів кримського спікера Анатолія Гриценка з посад в Раді міністрів і парламенті автономії.

Кадрові рішення ухвалювалися на позачерговому засіданні кримського парламенту "пакетом", без обговорення.

Засідання тривало кілька хвилин.

Так, депутата ВР АРК від партії "Союз" Володимира Кличникова звільнено з посади голови Постійної комісії ВР Криму з місцевого самоврядування і адміністративно-територіальних питань. Цю посаду обійняв депутат з фракції Блоку "За Януковича!" Павло Ієно.

Член фракції "Курултай-Рух" Абмажіт Сулейманов змінив депутата від "Союзу" Ігоря Дишлевого на посаді голови Постійної комісії парламенту з аграрних і земельних питань.
Депутата від "Союзу" Світлану Савченко звільнено з посади голови Постійної комісії ВР Криму з соцпитань, охорони здоров`я і справ ветеранів. Ця посада поки залишається вакантною.

Депутат з фракції Блоку "За Януковича!" Петро Запорожець позбувся посади голови Контрольної комісії ВР Криму з питань приватизації. Замість нього цю посаду обійняв Сергій Казаченко – член фракції "Крим", сформованої "Блоком Куніцина".
Депутата Євгена Михайлова (фракція Блоку "За Януковича!") звільнено з посади першого віце-прем`єра Криму.

Такої самої посади позбувся Едуард Гривковський (член партії "Союз").

Замість них посади перших віце-прем`єрів посіли депутати з фракції Блоку "За Януковича!" Тетяна Умріхина і Микола Колісниченко. Раніше вони працювали на посадах заступників голови Радміну АРК.

Як заявив журналістам депутат-опозиціонер Олександр Свистунов (глава партії "Російський блок"), "Порушено все. Питання мали зачитуватися, процедура голосування мала бути представлена від початку і до кінця".

"У Криму організовується приватне підприємство, яке очолює пан Гриценко, який призначає, кого хоче і як хоче", - додав він.

У свою чергу Гриценко підкреслив: "Всі рішення ухвалені у відповідності з регламентом, спроби оскаржити рішення приречені на провал".

У відповідь на рішення кримського парламенту лідер Російської громади Криму, перший віце-спікер парламенту автономії Сергій Цеков, голова комісії ВР Криму з науки і освіти Анатолій Жилін (представник Російської громади) і керівник Комісії з культури, справ молоді і спорту Олег Родивілов (лідер кримської організації партії "Російський блок") заявили про залишення своїх посад.

Як повідомлялося, ситуація у Кримському парламенті загострилася наприкінці минулого року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.