Спустився з гір - став зіркою Інтернету

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2009 17:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8059

Гастарбайтер з Коломни став новою зіркою Інтернету з піснею “Джіммі, Джіммі, ача, ача”

Таджик Джіммі готується до багатства і слави

Гастарбайтер з Коломни Баймурат Аллаберієв став новою зіркою інтернету. Його пісня “Джіммі, Джіммі, ача, ача” з індійського кінофільму “Танцюрист диско”, викладена на Youtube, “зводить з розуму мільйони”, пише "Московський комсомолець".

Кореспондент видання взяв у нової зірки його перше інтерв'ю. Ще недавно він пас вівці в горах Таджикістану. Тепер Баймурата розкручують. Таджик Джіммі (так називають Аллаберієва) вже і не думає про повернення до рідного Таджикістану. Він готується до багатства і слави.

"Мало хто здогадався б, що ця людина ще зовсім недавно працювала вантажником в підмосковній Коломні. У білих штанях і гостроносих туфлях він старанно перестрибує через московські калюжі", - пише газета. Машини у нього поки немає.

Баймурату 38 років. Його сім'я залишилася в Таджикістані, а сам він за походженням - узбек. Через рік після того, як охоронець складу, на якому і працював Баймурат, виклав відео його виступу в інтернет, “Таджика Джіммі” запросили виступити в один московський клуб. "У дешевій білій сорочці з візерунком з жовтих м'ячів він заправляв публікою так, як ніби все життя збирав стадіони", - пише газета.

Як розповів газеті Баймурат, він і раніше багато виступав - в Таджикістані, в своєму селі. Грав і співав на весіллях. "Та ще і півтора роки в горах співав, коли вівці пас", - говорить він. За його словами, він склав понад 150 пісень.

"У Петербурзі мені сподобалося. Мене впізають на вулиці. Проблем з міліцією більше немає. Іноді зупиняють, просять документи, але тут же відпускають. Говорять про мене, що я зірка. Мені б ще тільки громадянство російське", - говорить Баймурат.

Раніше нього звали Оймахмад, що означає "сонячний", а після успіху він змінив ім'я на Баймурат, що в перекладі українською означає "багата людина". Зараз він записує свої перші пісні на студії.

"Талант проявився у мене в 17-18 років. Одного разу я помітив, що можу співати і чоловічим, і жіночим голосом. Аллах дав. Потім став розвивати в собі це", - розповів Баймурат.

Продюсер Ілля Бортнюк, що працює з Баймуратом, говорить про перший альбом обережно: "Альбом зараз не має значення. Буде пісня - запишемо. Важливіше концертна програма. Може, буде альбом, може, не буде. І якщо у нас нічого не вийде з Баймуратом, значить, розійдемося, і все".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.