За місце біля корита. Коли немає що запропонувати виборцеві - пишуть донос прокурору

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.09.2009 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8061

ГПУ відкараскується від брудного піару Банкової. У стилі сільського князька.

Вчора Президент Віктор Ющенко вчергове продемонстрував, що для нього вторинно все, окрім його особистого комфорту у владному кабінеті.

Використовуючи невдалу спробу приватизації Одеського припортового заводу, Ющенко миттєво забажав криміналу на прем'єра.

"Незважаючи на діючий Указ Президента України та рішення суду, Фонд державного майна України пішов на пряме порушення закону і провів запланований конкурс, виконуючи тіньові домовленості Уряду. Зважаючи на широкий розголос неправомірних дій Уряду, інвестори відмовилися називати реальну ціну за ризиковий об’єкт приватизації. Коли у ході конкурсу не вдалося реалізувати домовленості Уряду щодо продажу акцій Одеського припортового заводу визначеному покупцеві, конкурсна комісія не визнала результати аукціону. Такі дії викликають неприємні асоціації щодо повторення вже пройденого етапу кулуарної приватизації та є абсолютно неприйнятними. Тому Глава держави звернувся до Генерального прокурора України з проханням дати правову оцінку діям посадових осіб Фонду та вжити передбачених заходів для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону". - виклала позицію гаранта прес-служба.

Сьогодні, ГПУ дала публічну відповідь.

Заступник генерального прокурора України Тетяна Конякова заявила про відсутність підстав для порушення кримінальної справи за результатами конкурсу з продажу Одеського припортового заводу.

Про це Корнякова повідомила в ексклюзивному інтерв`ю УНІАН.

"Для кримінальної справи потрібно, щоб державі був завданий збиток. Для того, щоб визначити, чи завданий збиток, необхідно, щоб цей конкурс відбувся, а, як відомо, комісія Фонду держмайна визнала цей конкурс таким, що не відбувся", - сказала Корнякова.

Заступник генпрокурора підкреслила, що тільки визнання конкурсу таким, що відбувся може стати підставою для вивчення фактів про об`єктивність вартості продажу, а також про відповідність проведення процедури національному законодавству. "Конкурсу не було, тому говорити про притягнення до кримінальної відповідальності поки, на мій погляд, підстав немає. Але кожне звернення ми розглядатимемо", - підкреслила вона.

При цьому Корнякова повідомила, що в даний час до Генеральної прокуратури не надійшло жодного звернення, ні від однієї зі сторін.

Замість післямови. Ми добре пам'ятаємо, як до 2004 року опозиціонер Ющенко затято, палкими промовами, боровся із адмінресурсом, тобто практикою тодішнього гаранта Леоніда Кучми знищувати своїх опонентів руками силовиків.

І що ж відбувається нині? А нині колишній борець із кучмізмом доводить кожному виборцеві, що він недаремно називав Кучму "папой". І це очевидно, - Віктор Андрійович - яскравий послідовник стилю Кучми. При тому, абсолютно не заважаючи на те, що його кабінетні війни - наносять непоправної шкоди державі, яку він тимчасово очолює.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.