Справа Гонгадзе. Нардеп-регіонал Джига причетний до убивства?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.09.2009 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8063

Нардеп Юрій Гримчак має відомості про причетність нардепа Миколи Джиги до вбивства Георгія Гонгадзе.

Нардеп Микола Джига, колишній заступник Юрія Кравченка

«Микола Джига, представник Партії регіонів, намагається відволікти увагу народних депутатів одразу від кількох скандалів, фігурантом яких є сам пан Джига», - заявив депутат Юрій Гримчак.

Він нагадав, як нещодавно за особистою вказівкою Джиги з Вишгородської райдержадміністрації вилучили усі оригінали документів, які фактично підтверджують факт незаконної оборудки лідера ПР Віктора Януковича з купівлею державної резиденції «Межигір‘я».

«Знищення цих документів може завдати державі збитків на сотні мільйонів гривень», - підкреслив Гримчак.

«Але це квіточки порівняно з перспективою опинитися на лаві підсудних у ролі співучасника вбивства журналісті Георгія Гонгадзе», - зауважив Гримчак і продовжив: «Як стало відомо з джерел у Генеральній прокуратурі України, затриманий у липні поточного року колишній генерал «наружки» Олексій Пукач уже дав певні покази, які підтверджують причетність колишнього першого заступника Міністра внутрішніх справ України - начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Миколи Джиги до підготовки й організації розправи над журналістом Г.Гонгадзе».

«Фактично Пукач підтвердив, що був лише одним з виконавців замовного вбивства, в організації якого безпосередню участь брав нинішній народний депутат від Партії регіонів Джига», - пояснив Гримчак.

«Якби наша Генеральна прокуратура разом з президентом України проявили хоч трохи принциповості та послідовності, то найближчими днями парламент розглядав би не фальсифіковані звіти, а конкретне подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата України», - відмітив Гримчак.

Депутат сказав: «Боляче про це казати, але людожерна система, проти якої Україна бунтувала на Майдані, «при дєлах» і під час президентства Віктора Ющенка».

Як повідомлялося раніше, що наразі невгамовний Микола Джига поповнив список своїх «подвигів» фальсифікацією звіту Тимчасової слідчої комісії парламенту з вивчення обставини затримання в 2005 році голови Донецької облради Бориса Колеснікова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.