Провідний соціолог побачила небезпечну тенденцію: ЗМІ обслуговують владу

Автор/джерело -  © ІМІ



Дата публiкацiї - 30.09.2009 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8064

Науковий керівник Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна вважає, що українські ЗМІ грають на владу проти народу.

Ірина Бекешкіна

ЗМІ все більше грають проти суспільства, переходячи на бік власті. Я б навіть сказала, що вони зраджують суспільству, при цьому, втрачаючи свою головну місію - бути голосом громадян.

Таку думку висловила науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"ЗМІ перестають інформувати, нас громадян, про те, що відбувається у владі, тому саме ситуація в медіа зараз можливо найважча і викликає у мене тривогу", - додала вона.

Коментуючи деякі заяви політиків і експертів про те, що непогано було б ввести диктатуру в Україні, так демократія себе дискредитувала, Бекешкіна зауважила: "Проблема в тому, а чи є демократія, оскільки у нас дуже часто демократію розуміють неправильно. Із цього приводу дуже добре сказав Адам Міхник, про те, що демократія не тотожна свободі, демократія - це свобода, вписана у верховенства закону".

За її словами, якщо немає правової держави, тоді свобода веде не до демократії, а до хаосу.

Від “Аратти”: власне, наразі треба казати про той незаперечний факт: в Україні практично немає незалежних ЗМІ, тобто таких, які б повністю залежали від аудиторії та заробітку на рекламі.

Натомість є інформаційні пули, які належать декільком олігархам. Про яку незаангажовану інформацію чи свободу слова може йтися? Хіба що "свободу слова" у межах інтересів чи інтелекту власника.

І цілком зрозумло, що інтереси групи олігархів та мільйонів громадян - лежать у різних площинах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.