Британська інтернет-реклама вперше випередила телевізійну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.09.2009 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8067

Витрати на інтернет-рекламу у Великобританії в першій половині 2009 року зросли на 4,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

При цьому витрати на цей вид реклами вперше перевищили витрати рекламодавців на телевізійну рекламу, повідомляє Reuters з посиланням на дослідження агентства Internet Advertising Bureau (IAB).

В цілому на інтернет-рекламу в першій половині 2009 року було витрачено 1,75 мільярди фунтів стерлінгів (2,81 мільярди доларів), що складає 23,5% всіх рекламних витрат. Частка телевізійної реклами у витратах рекламодавців склала 21,9 відсотка. Для порівняння, витрати на реклами на інтерактивних екранах в місцях продажу преси склали 18,5% від всіх витрат рекламодавців, а на поштову розсилку - 11,5%.

На початку червня 2009 року стало відомо, що вартість розміщення реклами на телебаченні у Великобританії знизилася до мінімуму з 1980-х років. При цьому дослідницька компанія Billets оголосила, що за підсумками року розцінки на телерекламу знизяться на 16 відсотків. Таким чином середня базова вартість, необхідна для того, щоб телевізійний ролик подивилися 1000 дорослих чоловік, складе лише 4,16 фунта стерлінгів.

Великобританія залишається світовим лідером у плані частки ринку інтернет-реклами, за рахунок використання інтерактивних мереж, наявності швидкого і дешевого широкополосного доступу та популярності нових форматів, - таких як відео-реклама.

Довідково: Середня базова вартість рекламного блоку в інтернеті (банера), який переглянуне 1000 відвідувачів, на українському медіа-ринку - 50 грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.