Чоловіки, що хропуть, незадоволені своїми партнерками

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.10.2009 15:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8075

Чоловікам хропіння замінює інтимне життя - такого висновку дійшли американські лікарі.

Американські врачи-андрологи з пульмонологами вивчили велику групу чоловіків середнього і старшого віку в спробах з'ясувати потенційний зв'язок хропіння і сексуальних дисфункцій, повідомляє Infox.ru.

Дослідження проводилося на базі клініки Майо (Mayo Clinic) в Рочестері, Міннесота, а його результати були опубліковані в The Journal of Sexual Medicine. У експерименті взяли участь 2115 здорових в андрологічному і урологічному сенсі американців у віці від 40 до 79 років. Всім їм було запропоновано заповнити дві різні анкети.

Перша складалася з 11 пунктів, що охоплюють 5 базових показників сексуальної активності: лібідо, еректильна функція, еякуляторна функція, оцінка інтимних проблем, а також сексуальна задоволеність в цілому. Другий опитний лист був присвячений оцінці сну випробовуваних. Чоловікам запропонували розповісти, чи хропуть вони, і якщо так, то наскільки часто і інтенсивно, чи заважає хропіння оточенню, чи трапляються дихальні паузи (спонтанні апное) і як часто. Додаткові питання стосувалися сонливості і швидкості стомлюваності.

У результаті всіх учасників розділили на умовні групи згідно наявності і інтенсивності хропіння. Результати анкетування лікарям надали 1326 чоловік, з них для висновків вибрали лише 827 чоловіків, які мали постійних статевих партнерів. Середній вік в цій вибірці склав 64 роки. Група розділилася нерівномірно: 11% склали чоловіки з інтенсивним хропінням, 69% - з средьовираженим, інші 20% хропуть мало або зовсім не мають такої проблеми.

В результаті виявилось, що в групі чоловіків із слабовираженним хропінням загальний рівень сексуальної задоволеності виявився удвічі вищим, ніж в групі з хропінням високої інтенсивності.

Отримані дані свідчать про два напрями зв'язку між вираженістю хропіння і рівнем сексуальної задоволеності. В першу чергу має сенс враховувати чинник впливу хропіння на психологічний стан, якість сну і, відповідно, здоров'я статевого партнера суб'єкта, що хропе. Поява безсоння, головних болів, хронічної втоми у партнера - симптоми, наявність яких навряд чи збільшує шанси на романтичний настрій і частий, повноцінний секс. З іншого боку, говорять автори, хропіння і порушення дихання мають дію і на самого чоловіка: можлива дисоціація сну і, як наслідок, зниження статевої активності.

За статистикою, сексуальна дисфункція спостерігається
у 10% чоловіків старше 40 років і у 80% чоловіків старше 70 років.

Найгучніше хропіння

Зафіксоване в Книзі рекордів Гіннеса. Хропіння належить британцеві Алану Майату, який ночами чинить шум в 112,8 Дб, що еквівалентно гучності роботи реактивного двигуна бойового винищувача.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.