Космос довів комунгосп до логічного стану - абсурду. І в цьому ми мусимо жити?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.10.2009 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8082

Депутат фракції Блоку Віталія Кличка у Київраді Олександр Клюс заявляє, що з жовтня цього року в Києві взагалі не діють ніякі тарифи за житлово-комунальні послуги.

Про це повідомила прес-служба.

"Ніякого тарифу на комунальні послуги в Києві немає! Три розпорядження в.о. голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка від 29.04.09 зупинено рішенням Кабміну. А розпорядження голови КМДА Леоніда Черновецького від 31.08.09 прийнято виключно на серпень-вересень 2009 року. Сьогодні - 1 жовтня!", - заявив Клюс.

Як зазначив Клюс, для введення нових розпоряджень КМДА, що стосуються тарифів, необхідно пройти всю визначену законом процедуру. А саме: провести громадські слухання по кожному будинку окремо, визначити виконавців житлово-комунальних послуг, пройти регуляторну процедуру, яка триватиме не менше місяця, розробити тарифи для кожного будинку окремо і отримати з Державної інспекції з контролю над цінами міста Києва їх узгодження.

У Блоці Кличка також зазначають, що представники одразу трьох управлінь КМДА та перший заступник міського голови Голубченко так і не змогли відповісти на запитання депутата Блоку Кличка, які тарифи діють сьогодні в Києві. Водночас, у Блоці Кличка висловлюють стурбованість стосовно того, що очікує комунальне господарство міста в подальшому через тарифну політику, яку веде влада Києва.

За словами Клюса, якщо суд за позовом Віталія Кличка визнає тарифи незаконними, то за переплачені суми в платіжках люди зможуть ще три місяці споживати послуги, не даючи ні копійки комунальникам.

"А що в цей час робити самим комунальним підприємствам? Якщо депутати і члени робочої групи по тарифах замість підготовки нового проекту рішення з урахуванням позицій фракції Блоку Кличка і БЮТ будуть займатися виправданням щодо підвищення тарифів, комунальне господарство Києва чекатиме фінансовий колапс", - заявив член робочої групи Клюс.

Нагадаємо, що голова фракції блоку свого імені в Київраді Віталій Кличко вимагає в Шевченківському районному суді Києва скасувати зниження Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги для населення на 5% на серпень-вересень.

29 вересня у Шевченківському районному суді відбулося перше засідання, на якому по суті розглядалася справа за позовом лідера фракції свого імені в Київраді Віталія Кличка до Київської міської державної адміністрації про скасування розпоряджень про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

У Блоці Кличка заявляють, що розпорядження КМДА, підписані в.о. голови КМДА Анатолієм Голубченком, незаконні.

На засіданні АЕК Київенерго озвучила прохання залучити її до справи як третю особу.

Наступне засідання суду призначено на 8 жовтня.

Від “Аратти”: свистопляска із тарифами у столиці триває вже не перший рік. Як і не перший рік кияни платять гроші невідомо за що. Бо те, що вони отримують - послугами назвати неможна. Те, що за гроші громадян "надається" армією жеківців та міських чиновників можна безпомилково назвати знущанням.

Знущанням, яке прикриває масову клептоманію. На всіх рівнях.

Починаючи від прихватизованих монополістів: "Київводоканалу", "Київенерго" тощо.

І можемо сміливо прогнозувати, що на краще нічого не зміниться. Якщо сидіти й чекати, що прийде якийсь "бетмен" і наведе лад.

Не прийде. Поки ми самі із цією проблемою не упораємося. Всією громадою. Бо ми, а не вони є господарями у своєму місті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.