Луценко чекає, поки прокуратура притягне хабарників

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.10.2009 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8083

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір звернутися до Генеральної прокуратури з тим, щоб вона надала належну оцінку діям двох полковників УБЕЗ МВС України у Донецькій області, які були днями затримані за хабарництво.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві.

«Я особисто буду звертатися до Генеральної прокуратури дати їхнім діям належну оцінку», - сказав Луценко.

При цьому міністр запевнив, що незалежно від того, яке буде прийнято рішення органами прокуратури, ці офіцери однозначно у міліції надалі працювати не будуть.

Як повідомлялося раніше, у Донецькій області за вимагання та отримання хабара Служба внутрішньої безпеки МВС України затримала трьох працівників міліції.

За даними Департаменту зв`язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України, 400 тис. доларів вимагали троє працівників Головного управління МВС України у Донецькій області у місцевого жителя за непритягнення його до кримінальної відповідальності в рамках розслідування кримінальної справи, що була порушена за фактом злочину.

“Хабарників було затримано під час одержання ними чергового траншу незаконної винагороди у сумі 10 тисяч доларів. Серед затриманих – слідчий з особливо важливих справ та двоє працівників служби боротьби з економічною злочинністю”, – зазначається в повідомленні.

Від “Аратти”: те, що міністр мусить особисто звертатися до ГПУ аби, відповідно до закону, притягніли до відповідальності хабарників, упійманих на гарячому - не дивує. Хоча, власне, за тим самим законом, слідчий зобов'язаний це зробити без листів та вказівок.

Дивує інше - всі абсолютно бачать ступінь деградації сталінських органів влади. Проте, ну аж ніхто і нічого не намагається змінити.

Принаймні, про реформу правоохоронних органів мовчать як партизани, і кандидати у президенти, і 450 штатних захисників народу із депутатськими мандатами.

Мабуть усіх їх ця система повністю влаштовує. А нас, виборців?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.