ГПУ відзвітувала про розкриття вбивства прокурора

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.10.2009 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8085

Убивство прокурора Таращанського району Київської області Сергія Мрука розкрито, заявляє перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров.

"Ми вважаємо резонансний злочин розкритим, оскільки вдалося не лише вийти на підозрюваних, але, допитавши, затримати їх і отримати зізнавчі свідчення", - сказав він.

"З декількох ключових версій убивства підтвердження знайшов зв'язок зі службовою діяльністю прокурора. Він був вимогливим до себе і суворо питав із підлеглих... Вочевидь, вимогливість і зіграла фатальну роль – з ним вирішили розправитися. Але це попередні висновки", - пояснив Винокуров.

Як відомо, за підозрою в причетності до вбивства затримані троє чоловіків, один із яких працював помічником Мрука.

Неофіційні джерела говорять, що помічник прокурора нібито виступив замовником, а виконавцем був його брат-військовослужбовець із Житомирської області.

Той приїхав у Таращу зі зброєю, увійшов у будівлю прокуратури, коли там знаходився тільки Мрук (він працював у вихідний над звітом за 9 місяців), перед дверима в кабінет надягнув шапочку з розрізами для очей, зайшов, розстріляв жертву з дрібнокаліберної гвинтівки і покинув місце подій.

Прокурор, стікаючи кров'ю, устиг набрати 102 і повідомити про напад. Міліція приїхала швидко, але убивця вже зник.

Третім співучасником злочину був найнятий братами водій. Кожного з трійці затримали майже одночасно – у різних місцях.

Про помічника Мрука – Олеся Бугрія – кажуть, що колись він працював слідчим у міліції, потім юристом у банку, характеризувався негативно і в Таращанську прокуратуру потрапив нібито за чиєюсь протекцією.

Батьки Бугрія не вірять у причетність сина до вбивства і кажуть, що на вбитого прокурора той "ніколи не скаржився".

Однак співробітники МВС, близькі до слідства, розповіли "Газеті по-київськи": "У день убивства помічник Олесь (Бугрій) вийшов із прокуратури о 19.30, а вже за півгодини повернувся разом зі своїм братом. У кабінеті стріляв з "мелкашки" брат Бугрія".

"Потім (брати) попросили хлопця з Таращі підвезти. Після вбивства поїхали за місто, саме там їх випадково побачив один мешканець Таращі і розповів про цю зустріч міліції. Усі троє розмістилися в придорожньому кафетерії біля села Довгалевське. Імовірно, випили "для зняття стресу" і розійшлися", - додали співробітники МВС.

Зброю, з якої застрелили Мрука, поки не знайшли. Її шукають водолази в одній із водойм на Київщині.

Затримані вже нібито написали "явку з повинною". Якщо виявиться, що водій знав про наміри убивць і був їхнім спільником – він піде у справі як співучасник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.