Криміналітет прикривається “ксивами” з Банкової

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.10.2009 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8091

У Львівській області затримали іномарку, в якій перевозили зброю, наркотики та пристрої для незаконних заволодінь автотранспортом і зняття інформації. У одного із затриманих виявилося посвідчення радника Президента.

Один з трьох затриманих - мешканець Кривого Рогу - показав працівникам ДАІ посвідчення радника Президента України.

Як розповіла сьогодні керівник прес-служби Управління ДАІ у Львівській області Світлана Добровольська, 4 жовтня, на окружній дорозі неподалік від Львова інспектори ДПС, за порушення правил дорожнього руху, зупинили автомобіль марки Opel Vectra з номерними знаками тимчасової реєстрації Дніпропетровської області. У салоні автомобіля було виявлено арсенал спецпристроїв для викрадення автомобілів(спеціальні глушителі автосигналізації, скануючі пристрої для сигналізації і мікрофон для прослуховування), травматичну зброю і наркотики(сховали в коробках "кіндер-сюрприз"), .

За кермом автомобіля був 27-річний мешканець міста Кривий Ріг. Коли інспектори ДАІ попросили показати документи на автомобіль, виявилось, що їх водій не має. Разом з водієм у салоні автомобіля перебувало ще двоє пасажирів. Один з них, що сидів поруч з водієм, пред'явив інспекторам ДПС посвідчення радника Президента України з вимогою "дати їхати далі".

Однак, як зазначила Добровольська, посвідчення радника Президента України не зупинило співробітників міліції. "Під час перевірки іномарки інспектори дорожньо-патрульної служби виявили в салоні зброю для відстрілу гумовими кулями без документів; наручники, наркотики, які були заховані в дві коробки від солодощів кіндер-сюрприз, а також цілий арсенал спецпристроїв, що використовуються для викрадення автомобілів, - глушники , призначені для виведення з ладу сигналізаційних пристроїв; сканери для відключення як супутникової, так і звичайною сигналізації; апарат для негласного прослуховування - так званий лазерний дистанційний мікрофон для прослуховування приміщень ", - розповіла глава прес-служби Управління ДАІ у Львівській області.

Крім того, як з'ясувалося, водій мав при собі два посвідчення водія на різні прізвища, а в салоні авто було виявлено 7 технічних паспортів на різні транспортні засоби.

Іномарку було доставлено в УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області, водія і пасажирів - в один із райвідділів Львова.

Всі документи, а також посвідчення радника Президента України - передані на експертизу. Ведеться слідство з метою встановлення осіб затриманих, а також, звідки і з якою метою перевозилися спецпристрої для викрадення автомобілів, зброя і наркотики.

Між тим, вже з'явилася інформація, з посиланням на начальника центру по зв'язках із громадськістю ГУ МВС у Львівській області, що нібито жодних документів, що доводять приналежність одного з затриманих до Секретаріату Президента, знайдено не було.

Замість післямови. Власне кажучи, інцидент із практично миттєвим "простуванням" факту наявності у порушника посвідчення від гаранта, на нашу думку свідчить про те, що таки ксива була.

І про те, що існує велика вірогідність, що вона не підробна.

Просто комусь треба швиденько зам'яти скандальчик - от спускає цінні вказівки із столиці. Шкода тільки, що не всі правоохоронці наважуються заперечувати начальству.

За матеріалами інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.