Перевели стрілки. На Банковій згадали про недоторканих злочинців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.10.2009 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8092

Повідомлення останнього часу про агресивні, навіть демонстративні злочини – вбивства, стрілянину, пограбування серед білого дня, свідчать, що зухвалість злочинців не знаходить адекватної відповіді з боку органів внутрішніх справ.

Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

«Статистика свідчить про зростання кількості злочинів практично по всіх статтях. Особливе занепокоєння викликає зростання кількості тяжких злочинів. Звичним епізодом у випусках новин є насильство, яке залишається без відповіді правоохоронців. Гинуть люди, у тому числі службовці на робочому місці, при виконанні обов’язків».

З іншого боку, за словами Ванникової, характер справжньої епідемії набувають випадки дорожньо-транспортних пригод, дійовими особами в яких є депутати та службовці різних рівнів або їх родичі. У цих випадках недоторканність так званих слуг народу та членів їх сімей слугує щитом, за яким вони почувають себе безкарними.

«Президент України неодноразово наголошував на необхідності скасування депутатської недоторканності і зараз вимагає від Верховної Ради України невідкладно включити це питання до порядку денного», – наголосила прес-секретар Президента.

Однак, зауважила вона, на жаль, і уряд, і парламентські фракції влаштовує нинішній стан речей. Адже він дозволяє й надалі попирати закон, судові рішення і норми моралі.

«Президент України вимагає від керівництва Міністерства внутрішніх справ припинити пошук приводів для власного піару або виступів у ролі речника для політичних сил, натомість звернути серйозну увагу на виконання своїх безпосередніх обов’язків», – підкреслила Ванникова.

Як повідомлялося раніше, у Львівській області затримали іномарку, в якій перевозили зброю, наркотики та пристрої для незаконних заволодінь автотранспортом і зняття інформації. У одного із затриманих виявилося посвідчення радника Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.