Театр абсурду. Парламент типу запрацював

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.10.2009 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8099

Шоу імені двічі судимого Лідера триває. Нардепи-мільйонери розблокували пленарну залу аби полити крокодилячі сльози по ними ж пограбованим співгромадянам, пропонуючи друкувати фантики. Про створення робочих місць - не йшлося.

Наразі, найбільшим "досягненням" стало прийняття у першому читанні проекту закону "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2010 році".

За цей законопроект проголосували 259 із 444 нардепів, зареєстрованих у сесійній залі.

Верховна Рада також ухвалила рішення щодо скорочення процедури розгляду у другому читанні даного законопроекту із 14 днів до 7-ми.

Згідно з законопроектом, передбачається встановити прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць у розмірі з 1 листопада 2009 року – 701 грн., з 1 січня 2010 року – 825 грн., з 1 квітня – 839 грн., з 1 липня – 843 грн., з 1 жовтня – 861 грн., з 1 грудня – 875 грн.

Крім того, законопроектом передбачено встановити мінімальну заробітну плату з 1 листопада 2009 року – 744 грн., з 1 січня 2010 року – 869 грн., з 1 квітня – 884 грн., з 1 липня – 888 грн., з 1 жовтня – 907 грн., з 1 грудня – 922 грн.

Між тим, реальніх джерел фінансового наповнення пропонованого законодавчого рішення так і не визначено. Хіба що видатний економіст сучасності мільйонерка Ганна Герман у своїй законодавчій "ініціативі" запропонувала вдвіічі скоротити зарплатню всім працівникам держустанов, від глави НБУ до прибиральниці.

Кожному громадянину, який має закінену середню освіту абсолютно зрозуміло, що гроші, які не не мають реального наповнення товарами й послугами - є не гроші, а фантики.

Соціальний популізм Партії регіонів може призвести до банкрутств підприємств і зростання безробіття, вважає лідер фракції НУНС Микола Мартиненко.

Пропоноване "регіоналами" збільшення мінімальних зарплат означає підвищення собівартості продукції і зниження конкурентоспроможності українських підприємств. За перше півріччя 2009 року їхні збитки становили більш як 6 млрд. грн. Тобто, у підприємств просто немає коштів на будь-які додаткові виплати, зауважив голова фракції НУНС.

Водночас, за його словами, у тих підприємств, які ще зберігають прибутковість, будуть вилучені кошти на розвиток та відновлення виробництва. А коли немає розвитку і немає виробництва – тоді відсутні і ресурси для підвищення зарплат.

"Коло нарощування заборгованостей замикається. Виникає загроза банкрутств. Підприємства, які вціліють, будуть змушені масово звільняти людей. Зросте безробіття. І це в час кризи", - застеріг Мартиненко.

На його думку, підвищення мінімальних зарплат не має розглядатися окремо від проекту держбюджету на наступний рік.

"По-перше, реальне підвищення соціальних виплат можливе лише тоді, коли воно зазначене у державному бюджеті. Тому це питання слід обговорювати в процесі розгляду держбюджету-2010. По-друге – в цивілізованих країнах у разі збільшення будь-яких видатків обов’язково вказуються джерела фінансування. І це має бути не кредит МВФ, який призначений для підтримання курсу гривні, а реальні та неемісійні кошти", - наголосив Мартиненко.

Штатні захисники народу на крутих автівках прибувають на шоу під куполом

Замість післямови. Як загальновідомо, найвищою соціальною гарантією й найефективнішим соціальним захистом є дії держави, які розширюють реальні можливості громадянина своєю працею заробити достаток собі й своїй родині. Такий громадянин є повністю незалежний і від так званих "Лідерів", і від чиновників, оскільки маючи можливості чесно заробити аби задовольнити свої потреби - він стає самодостатнім. І тоді держава виконує абсолютно природну функцію захисту цієї самодостатності від злочинних посягань.

Наразі, політикани під гаслами роздачі халявних фантиків "з панської милості" як раз зазіхають на залишки добробуту, заробленого громадянами, попри всі витівки армії чиновників-клептоманів. Тобто, ватага регіоналів, розкручуючи лохтрон Януковича, виступає на боці чиновників проти народу, тобто, проти нас, виборців.

Проте, й таких, хто б пропонував законодавчі рішення щодо створення умов громадянинові легально й безперешкодно своєю працею й розумом заробити собі достаток - у лавах нардепів не помічено.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.