СБУ не допустила в Україну засланого козачка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.10.2009 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8102

У Службі безпеки України заявляють, що обмеживши в’їзд в країну громадянину Росії Віктору Дем’яненку, СБУ запобігла спробі створення на території України незаконного парамілітарного формування, що суперечило б національному законодавству та міжнародним зобов’язанням країни.

"У зв'язку з діяльністю, що створює передумови для вчинення суспільно небезпечного правопорушення громадянином РФ Віктором Дем'яненком, йому обмежено в'їзд на територію України", - повідомили в прес-центрі СБУ у вівторок.

У СБУ підкреслили, що "українська сторона і надалі буде ставитися до своїх зобов'язань в частині недопущення незаконного залучення українських громадян у військові конфлікти за кордоном".

Крім того, військовий експерт, який побажав не розкривати свого імені, повідомив про існування плану деяких російських діячів створити в південно-східних областях України воєнізовані козацькі організації під егідою так званої міжнародної Ліги козачих миротворчих сил з центром у Москві. Мета цієї організації - отримати статус воєнізованого формування і брати участь у військових операціях в Росії і на території інших держав.

"Таким чином, українців могли втягнути у військові конфлікти на території інших країн", - пояснив експерт.

Як повідомлялося раныше, 4 жовтня українські прикордонники не пустили на територію країни отамана Донецького округу Всевеликого війська Донського Дем'яненка у зв'язку з відповідним дорученням Служби безпеки України.

Раніше офіційний представник Всевеликого війська Донського Володимир Воронін повідомив, що отаман прямував до Луганської області на зустріч з донськими козаками, які проживають на території України, і віз почесні грамоти Всевеликого війська Донського козакам, котрі особливо відзначилися в охороні громадського порядку під час недавнього візиту в Україну патріарха Московського і всія Русі Кирила.
Він також зазначив, що депутат Державної Думи РФ, отаман Всевеликого війська Донського, козачий генерал Віктор Водолацький також персона нон-ґрата для України.

У березні українські прикордонники відмовили у в'їзді на територію країни Олександру Йову, отаману Дубосарського козачого округу невизнаної Придністровської республіки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.