Сіамські близнюки Кучми. Янукович і Ющенко облудою грають проти народу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.10.2009 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8107

Ухвалення закону про підвищення соціальних стандартів не підвищить рівень життя людей, а призведе до дестабілізації фінансової системи і знищить гривню.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив Перший віце-прем’єр-міністр, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

«У випадку остаточного прийняття цього закону і підписання його президентом може бути повністю зруйнована фінансова система країни», - сказав Турчинов, додавши, що у варіантах закону Зарубінського і Папієва потрібно понад 8 млрд. гривень на підвищення соціальних виплат.

Турчинов наголосив, що жодна з цих пропозиції не має бюджетного обґрунтування: «Жоден автор, жоден доповідач, у тому числі представники Партії регіонів, які ініціювали та блокували парламент протягом трьох останніх місяців, не внесли за цей час жодної пропозиції: який ресурс бюджету зорієнтувати на забезпечення власних ініціатив».

Він заявив, що ухвалення зазначеного закону у першому читанні – це системна антидержавна робота. «Це розраховано на повну дестабілізацію фінансової системи України. У випадку незабезпечення цих грошей їх треба забезпечити за рахунок емісії. Це може остаточно знищити гривню та розбалансувати фінанси України», - сказав Турчинов.

Він повідомив, що представники Партії регіонів, власники підприємств, зверталися до уряду під час трьохсторонніх переговорів, які проводив уряд з профспілками та роботодавцями, з вимогами не підвищувати соціальні стандарти в цьому році.

«Тому що це призведе до зупинки підприємств, які не мають відповідного фінансового забезпечення і відкриє найбільш небезпечну форму безробіття в нашій країні», - сказав Турчинов.

Перший віце-прем’єр-міністр також зазначив, що останнім часом відбувається синхронізація дій опозиції та оточення президента. «Сьогоднішнє голосування є тому підтвердженням. Я не виключаю, що у випадку прийняття цього закону президент підпише його достроково, тим самим виступить як один з співавторів дестабілізації ситуації країні», - сказав він.

Турчинов підкреслив, що зараз іде війна проти власної країни. «Цю віну почали, зриваючи приватизації Одеського припортового заводу. Зараз її хочуть продовжити шляхом руйнації фінансової системи. Більш за все нервують наші політичні опоненти, тому що в умовах глобальної фінансової кризи уряд продовжує виплати у бюджетній сфері, на державних підприємствах та своєчасну виплату пенсій», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.