Кремль зливає Януковича?

Автор/джерело -  © Новий регіон



Дата публiкацiї - 7.10.2009 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8110

Консультації про створення єдиного блоку проросійських громадських і політичних сил Криму проходять без участі Партії регіонів. Новий фаворит Кремля - Ігор Марков, який нині у бігах, а точніше - ховається від правосуддя у Москві.

Найближчим часом відбудеться «круглий стіл», на якому обговорюватиметься можливість створення цього блоку.

Про це в інтерв'ю РІА «Новий Регіон» заявив голова правління «Російського Криму» Сергій Юхін.

Коментуючи висловлену спікером Верховної Ради Криму Анатолієм Гріценком думку про можливість входження «Російського Криму» в нове об'єднання «проросійських сил півострова», Юхін повідомив, що такі консультації дійсно ведуться, але без участі в них Партії регіонів.

«Я нічого не знаю про будь-які пропозиції ПР щодо створення спільного російського виборчого блоку, або загальної проросійської сили. Так, дійсно, ми виступаємо за об'єднання всіх росіян і проросійських сил в єдиний блок і ведемо консультації із цього приводу, але не з Партією регіонів, - підкреслив Юхін. - Я не упевнений, що активісти «Російського Криму» підтримають подібний аншлюс, які б переваги це не обіцяло власне організації або окремим її представникам».

Юхін повідомив, що найближчого дня заплановане проведення круглого столу за участю росіян патріотичних організацій і політичних сил, на якому обговорюватиметься можливість створення єдиного блоку для участі у виборах у Верховну Раду Криму.

Також голова правління «Російського Криму» нагадав, що 29 вересня на конференції, члени громадського об'єднання підтримали партію «Родіна» і рекомендували її лідерові Ігорю Маркову висунути свою кандидатуру на посаду Президента України

«Ми на конференції підтримали партію «Родіна», і багато хто став членами цієї партії і підтримують її програму, а не яких-небудь інших партій. І ми вже визначилися з тим, кого з кандидатів підтримувати на президентських виборах - це Ігор Марков (лідер опозиційної партії «Родіна, - прим. «НР»)», - уточнив Юхін.

Нагадаємо, що глава парламенту Криму Анатолій Гриценко заявив про швидкий крах Російської общини Криму. За словами Гриценка, РОК нестримно втрачає своїх прихильників.

На цьому тлі, на думку Гриценка, багато організацій, включаючи «Російський Крим», мають свою точку зору на процеси, що відбуваються, й увійдуть до нового об'єднання проросійських організацій «абсолютно на інших засадах».

Як повідомлялося раніше, «Російський Крим» заявив про свою підтримку політичної програми партії «Родіна» і рекомендував лідерові партії Ігорю Маркову висунути свою кандидатуру на посаду Президента України.

Також на конференції 29 вересня було ухвалено рішення про необхідність консолідації всіх проросійських сил Криму напередодні президентських виборів і виборчої кампанії до парламенту автономії. У зв'язку з цим «Російський Крим» виступив проти спроб розколу у Верховній Раді республіки, яка «грає на руку помаранчевому табору».

Від “Аратти”: Ми, зрозуміло, навіть гіпотетично не припускаємо, що прокремлівські організації Криму мають свободу вибору своєї позиції чи союзників. Бо загальновідомо, хто платить гроші, - той “дівчинку танцює”.

Проте, наразі, стало очевидним розчарування Кремля у Януковичі та Партії регіонів, як перспективній п'ятій колоні на українських теренах.

Очевидно також, що у Кремлі ставку зроблено не на Київ і вибори глави держави, як такі, а на захоплення влади на окремо взятій території, яка має для Росії військово-стратегічне значення.

А це - пряма й неприхована підготовка для подальшої анексії території за грузинським сценарієм.

Дивно, що ні на Банковій, ні на Грушевського це вперто не помічають.

Довідка. А́ншлюс (нім. Anschluss — приєднання) — анексія Австрії Німеччиною, здійснена канцлером Німеччини Адольфом Гітлером 11-12 березня 1938. Як політика насильницького загарбання Австрії, проводилася Німеччиною з кінця першої світової війни — і особливо після встановлення 1933 нацистської диктатури за підтримки австрійських нацистів.

15 березня 1938, після окупації Австрії, Гітлер при фактичному потуранні США, Великої Британії і Франції, що прагнули спрямувати німецьку агресію проти СРСР, оголосив про приєднання Австрії до Німеччини.

Визволення Австрії в 1945 привело до відновлення її незалежності. Державний договір, підписаний у Відні 15 травня 1955, заборонив приєднання Австрії до Німеччини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.