Холодна війна-2. Росія змінює підстави застосування ядерної зброї

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.10.2009 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8116

Секретар Ради безпеки Росії Ніколай Патрушев заявив, що нова військова доктрина країни, яка зараз перебуває на стадії розробки, передбачає деякі зміни підстав застосування ядерної та іншої зброї.

"З точки зору, припустимо, можливості завдання превентивних ударів або ядерних, ми теж сформулюємо положення. Вони будуть дещо відрізнятися від тих, що були раніше", - сказав Патрушев в четвер, 8 жовтня, кажучи про нововведення в підготовлюваний проект.

Водночас, він повідомив, що доктрина по суті не є новою розробкою, а базується і використовує положення, які були в попередній.

"Ми хочемо її, цю військову доктрину, зробити відкритою, щоб у нас і за кордоном знали про те, що ми розробили і як хочемо працювати. Ми поставимо цілі і поставимо мету, як ці цілі реалізувати", - сказав Патрушев.

При цьому він не став розповсюджувати деталі нововведень.

"Сьогодні це проект, а ми повинні говорити, коли це вже буде затверджена військова доктрина. Але відмінності будуть", - сказав секретар Ради безпеки.

Раніше Патрушев повідомив, що проект військової доктрини Росії буде передано на затвердження Президента до кінця року.

Зупинити російських агресорів може тільки ядерна Україна

Від “Аратти”: нам, українцям, не варто недооцінювати ті зміни, які нині відбуваються у військвій доктрині Росії. Адже, усім зрозуміло, що Кремль готується за допомогою військової сили відновити територіально-ресурсну базу останньої імперії - СРСР.

Очевидним й неспростовним доказом цих намірів є війна проти Грузії та анексія частини її території.

Немає жодних сумнівів, що наступною - буде Україна. Наразі це надає українським очільникам юридичне та політичне право переглянути Будапештський протокол та розпочати вихід із Угоди про нерозповсюдження ядерної зброї. Бо очевидно, що Росія вже давно де-факто, в односторонньому порядку, відмовилася від зобов'язань щодо гарантій державного суверенітету та територіальної цілісності України, наданих в обмін на ядерне роззброєння.

Проте, наразі зробити це немає кому: політикани затято чубляться та захидають вуха українців лохотронною локшиною. За козирне місце біля корита дерибану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.