У Нью-Йорку вперше показали “секретний” рукопис Юнга

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 8.10.2009 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8117

“Червону книгу” - невідомий рукопис відомого швейцарського психолога Карла Густава Юнга був нарешті продемонстрований широкому загалу. Його вже називають “Священним Граалем несвідомого”.

Карл Густав Юнг (1875-1961) у 1906-1913 роках був учнем Фрейда

Рукопис Карла Густава Юнга, відомого швейцарського психолога і психіатра за назвою “Червона книга”, що ніколи не видавався і практично невідомий навіть фахівцям, вперше показаний на виставці в нью-йоркському музеї мистецтва Рубіна (The Rubin Museum of Art).

Виставка приурочена до першої наукової публікації "Червоної книги" лондонським підрозділом видавництва WW Norton and Company, повідомляє AFP.

Юнг (1875-1961) писав "Червону книгу" або "Liber Novus" ( "Нову книгу"), як він сам її називав, в 1914 -1930 роках. Рукопис складається з 205 ілюстрованих сторінок і тексту, пов'язаного основними теоретичними постулатами вченого: архетипами, колективним несвідомим, уявленням про індивідуації. Після смерті Юнга його спадкоємці зберігали рукопис в строгому секреті, і доступ до нього отримали лише кілька десятків людей. Інтерес же до тексту надто великий, і його публікації чекали багато років. У великій статті про "Червону книгу", опублікованій у вересні 2009 року в The New York Times Magazine, рукопис Юнга названий рецензенткою "Священним Граалем несвідомого".

Видання WW Norton and Company включає в себе факсиміле оригінального рукопису і переклад тексту з німецької мови та коментарі.

Розворот “Червоної книги” або “Liber Novus” Карла Густава Юнга.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.