Чесні вибори і демократія. Президент Віктор Ющенко нарощує адмінресурс

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.10.2009 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8120

Вчора до лав “Нашої України” увійшли губернатори Чернігівської та Херсонської областей Володимир Хоменко та Борис Сіленков.

Про це повідомила прес-служба.

Коментуючи своє рішення вступити до партії, Хоменко відмітив, що «Наша Україна» - це саме та партія, до якої слід вступати патріотам нашої держави. «Я, як людина, повністю розділяю цінності Віктора Ющенка. Можу упевнено заявити, що це перший справді український Президент незалежної України», - наголосив він.

«Віктор Ющенко – грамотний економіст та віддана Батьківщині людина. Він знає кожен куточок нашої держави і вболіває за проблеми кожного українця. Він не розкидається обіцянками і не влаштовує собі «красивий піар», бо розуміє: єдине, що потрібно Україні – це щоденна важка праця», - відзначив губернатор Чернігівської області. «Я хочу разом з Ющенком будувати країну, разом з його партією йти до Європи, разом з усіма «нашоукраїнцями» реалізовувати курс Президента», - додав Хоменко.

У свою чергу Сіленков сказав: «Я завжди підтримував Віктора Ющенка і вважаю, що перед президентськими виборами всі люди, котрі розділяють його погляди, його роботу, повинні бути разом».

«Разом ми здобудемо перемогу, адже перемога Ющенка на президентських виборах – це не перемога окремої людини, це перемога усієї України», - наголосив губернатор Херсонщини.

Замість післямови. Партійність губернаторів у пропрезидентській партії - свідчить про прихильність чинного Президента Ющенка систами влади адмінресурсу імені Леоніда Кучми.

Нагадаємо, що ця традиція була започаткована Кучмою у середині 90-х років, коли влада започатковала квазіпартійний проект НДП. Тоді, на вимогу Банкової, практично усі вищі чиновнки "у єдиному пориві" кинулися у чергу за партквитками.

Потім були інші квазіпартіїні проекти, і більшість осіб, які вчора лотримували партвитки НДП з задоволенням мінли їх на інші, відповідно до владного курсу.

І всі пам'ятають також, що під дахами цих типу партійних проектів, насправді були утворені чиновницькі організовані угруповання, метою яких була фальсифікація виборів. Що, власне, підтверджено вердиктом Верховного Суду України щодо тотальної фальсифікації волевиявлення народу на виборах Президента у 2004 році.

Отже, маючи таку очевидну тенденцію, ми маємо вже бути напоготові рішуче відстоювати своє конституційне право на формування влади, на яке знову зазіхають чиновники.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.