Холодна війна-2. Медвєдєв доручив створити центр підготовки фахівців з інформаційних воєн

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.10.2009 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8121

Поки українська самозвана еліта чубиться і дерибанить, у Кремлі посилено готуються до війни.

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв доручив міністру оборони Анатолію Сердюкову впродовж місяця підготувати пропозиції щодо створення центру підготовки фахівців інформаційного протиборства.

Про це у четвер, 8 жовтня, повідомила "Газета" з посиланням на джерело у військовому відомстві.

За даними видання, таким чином, під час військової реформи, що завершується до 1 грудня, Збройні сили Росії не тільки перейдуть на триланкову оргштатну структуру та тилове забезпечення силами цивільних служб, але ще отримають потужне інформаційно-пропагандистське прикриття.

"Питання зараз всебічно вивчається, і поки не зрозуміло, де саме з'явиться цей центр. Рішення Президента було прийнято, як один із заходів посилення інформаційного протиборства в інтересах військових союзів, зокрема, Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Перш за все увагу буде приділено застосуванню різних технологій, у тому числі інтернету, в інтересах суспільно-інформаційного впливу, уміння правильно парирувати на негативні формулювання тих чи інших ЗМІ", - повідомило джерело "Газети".

Інформаційному забезпеченню Збройним силам і так приділяється чимала увага, заради цього проведено численні структурні зміни в прес-службах, управліннях по зв'язках з громадськістю в штабах, зазначає видання. Проте зі створенням центру з підготовки фахівців інформаційного протиборства процес повинен стати системним.

На думку джерела, фахівців такого роду не вистачило в червні-липні нинішнього року, коли в низці ЗМІ з’явилася хвиля повідомлень про скарги білоруських селян, що військова техніка псує поля. У результаті програму російсько-білоруських навчань Захід-2009 було серйозно скорочено, і військовим довелося відмовитися від пусків ракет класу повітря-земля.

У Міноборони Росії вважають, що місцевим жителям недостатньо добре пояснили, що відхилення ракет від заданих траєкторій відкидається.

Колишній командувач ПДВ Георгій Шпак нагадав "Газеті", що в Генштабі ще в 1990-і роки обговорювалася ідея створити окремий інформаційний напрямок. В першу чергу через війну в Чечні, однак ідею не було реалізовано з різних причин. "Збройним силам єдиний потужний пропагандистсько-інформаційний центр потрібен. Чи здатний Сердюков його створити? Не знаю", - сказав Шпак.

Член Ради із зовнішньої і оборонної політики Віталій Шликов в інтерв'ю виданню також заявив про високу потребу Міноборони в високопрофесійній роботі на інформаційному просторі. "Надавати протидію сьогодні потрібно по найширшому колу питань, починаючи з якості нашої військової техніки і закінчуючи поведінкою наших солдатів у різних етнокультурних сферах", - вважає він.

"У деяких західних ЗМІ також писали, що російські солдати нібито не дотримуються в кавказьких республіках місцевих традицій, паплюжать святині, - каже Шликов. - Скільки було негативу стосовно Шаманова в Чечні? Ніхто досі не проаналізував і не роз'яснив громадськості, в якому випадку його дії виправдано з військової точки зору, а в якому - помилкові. А шкода від такої дезінформації величезна".

Від “Аратти”: Варто зазначити, що в Україні наразі фактично немає що протиставити в розрізі сучасних інформаційних воєн. У державі лише пишуться численні бюрократичні папірці на тему інформаційної безпеки, під які клептомани-чиновники "засвоюють" мільйонні кошти, вилучені в платників податків.

Проте, особи, які тимчасово посіли владні крісла, розуму не ймуть, або ж просто його не мають від народження.

В кращому випадку - використовують псевдопатріотичні словеса задля реалізації технологій лохотронів.

Проте, чи буде так і надалі - вирішувати нам, виборцям. В усякому разі ми сподіваємося, що у нас нині вистачить розуму покласти край й відчутно прибрати у владних кабінетах. Бо тільки сильна держава й міцна влада - запорука того, що завтра у наші оселі не вдереться орда загарбників, яких "фахівці-пропагандисти" видаватимуть нам за визволителів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.