Сьогодні для гаранта улаштували шоу навчань

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.10.2009 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8123

На Південній військово-морській базі ВМС ЗСУ в Криму Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Віктор Ющенко відвідав тактичні навчання Військово-Морських Сил нашої армії.

Про це повідомила прес-служба.

На навчаннях були присутні Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Сергій Кириченко, Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ігор Тенюх, Перший заступник Глави Секретаріату Президента Юрій Єхануров.

На морському десантному полігоні бази, що на озері Донузлав поблизу смт.Новоозерне під Євпаторією, Ющенко зокрема спостерігав за діями підрозділів спецпризначення, військ берегової оборони та морської авіації, які виконували завдання за призначенням у взаємодії з армійською авіацією Сухопутних військ та винищувальною авіацією Повітряних Сил. Верховний Головнокомандувач також мав змогу побачити пошуково-рятувальні роботи на морі.

Глава держави, крім того, ознайомився з організацією матеріально-технічного забезпечення плавскладу Військово-Морських Сил України. Ющенко спостерігав за завантаженням протикорабельних крилатих ракет «Терміт», торпед СЕТ-65 та зенітних керованих ракет 9М-33М «Оса» на корвети нашого флоту. Він також мав змогу побачити процес завантаження мінного боєзапасу та пального на морські тральщики.

Президент, крім того, ознайомився з ходом розробки вітчизняного корабля класу «корвет» та безпосередньо процесом створення базового корабля ВМС ЗСУ цього класу.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ вручив пам’ятні подарунки кращим учасникам тактичних навчань Військово-Морських Сил.

В інтерв’ю журналістам Президент високо оцінив продемонстрований у ході сьогоднішніх тактичних та тактично-спеціальних навчань професійний рівень військовослужбовців.

За його словами, військові моряки і представники інших родів військ показали виняткову ефективність взаємодії при вирішенні бойових завдань. «Сьогоднішні навчання проведені блискуче», - наголосив Ющенко.

Він підкреслив, що військовослужбовці діяли у прекрасній координації на рівні бойових обставин. «Навчання засвідчують, що українське військо має високий ступінь професійної підготовки, високий патріотизм та дух», - сказав Президент.

Водночас він наголосив - сьогодні суспільство та влада мають чітко усвідомлювати, що саме армія виступає гарантом нашої територіальної цілісності та незалежності. «Виховання, підготовка, розвиток армії - це ключові речі, про які ми постійно говоримо з керівництвом Генштабу та Міністерства оборони», - сказав Президент. Він висловив переконання, що сьогодні ЗСУ як ніколи потребують всілякої підтримки.

Армія і флот із повною відповідальністю підходять до виконання свого конституційного обов’язку перед Українським народом, переконаний Ющенко.

У навчаннях взяли участь 1225 осіб, було задіяно 5 кораблів, 15 літаків та вертольотів, 89 одиниць авто-, броне- та спецтехніки.

Замість післямови. Міністерство оборони не припиняє жахати суспільство зойками про те, що не вистачає коштів навіть на їжу солдатам.

Тим не менше, дивним чином, кошти знаходяться і на шикарні автівки генералів( за числом яких, українска армія вже давно є світовим лідером), на військові паради чи піар-шоу для гаранта.

Втім, сам гарант, як главком війська, очевидно не виконує своїх обов'язків. Про це свідчить, зокрема, те, що він, як суб'єкт законодавчої ініціативи не подав жодного законопроекту, який би, у разі його прийняття, суттєво збільшив надходження до держбюджету. Що покращило б фінансування армії.

Нагадаємо, що Віктор Ющенко має спеціальну освіту і вважає сам себе неабияким економістом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.