Дефолту “Нафтогазу”, про який так гучно волали Ющенко і Янукович, не сталося

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.10.2009 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8127

Власники більш ніж 92% єврооблігацій Національної акціонерної компанії (НАК) Нафтогаз України на $500 млн підтримали пропозицію НАК про їх реструктуризацію на п’ять років під державні гарантії.

"Голоси "за" разом складають більш ніж 92% від існуючих цінних паперів, що перебувають в обороті", - йдеться в повідомленні прес-служби компанію в п'ятницю. Нафтогаз України визначає також прогрес у переговорах з інвесторами щодо двосторонніх кредитів. Компанія задоволена конструктивним характером переговорів", - наголошується у прес-релізі.

Як повідомлялося раніше, Нафтогаз України 24 вересня запропонував утримувачам єврооблігацій на $500 млн обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням у 2014 році. Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних.

Інвестори, що подали заявки про згоду на реструктуризацію до 8 жовтня, зможуть обміняти 100% боргу, тоді як ті, що зробили це в період з 9 по 15 жовтня, отримають можливість обміну лише 95% боргу.

Збори утримувачів єврооблігацій, які ухвалять остаточно рішення з пропозиції про реструктуризацію, заплановані на 19 жовтня. Для затвердження рішення про реструктуризацію необхідні голоси власників понад 75% облігацій.

Нафтогаз України 30 вересня в день погашення облігацій виплатив по ним лише відсотки на загальну суму близько $20,3 млн.

Паралельно НАК веде переговори про реструктуризацію на таких самих умовах двосторонніх зовнішніх кредитів, отриманих від Deutsche Bank, Credit Suisse і Depha Bank. Борг Нафтогазу Depha Bank оцінюється в суму близько $220 млн, Credit Suisse International – близько $550 млн і Deutsche Bank – близько $395 млн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.