Українських вкладників, у “Надрах”, обікрав росіянин

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 9.10.2009 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8128

Екс-голова правління ВАТ КБ “Надра” Ігор Гіленко є громадянином Російської Федерації.

Про це на прес-конференції повідомив Генеральний прокурор України Олександр Медведько.

Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу щодо колишнього голови правління ВАТ КБ "Надра" 08 жовтня 2009 р. Як повідомила прес-служба прокуратури столиці, розслідується кримінальна справа за фактом розкрадання грошових коштів ВАТ КБ "Надра" в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час досудового слідства порушено кримінальну справу щодо екс-голови правління ВАТ КБ "Надра" за ст. 191 ч. 5 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі за попередньою змовою групою осіб).

Враховуючи, що екс-голова правління переховувається від слідства, його оголошено в розшук. За поданням прокуратури міста Києва судом надано дозвіл на затримання цієї особи і доставку до суду для вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

На даний час досудове слідство у кримінальній справі триває.

Нагадаємо, Гіленка 11 лютого 2009 р. було звільнено від обов'язків голови правління ВАТ КБ "Надра". Він посідав посаду голови правління з липня 1997 року. Гіленко володіє 0,0002% акцій ВАТ КБ "Надра".

Напередодні звільнення Гіленка Національний банк ввів тимчасову адміністрацію у ВАТ КБ "Надра", тимчасовим адміністратором було призначено Валентину Жуковську.

За деякими даними Гіленко має зв'язки із Дмитром Фірташем, який нібито збирався придбати банк "Надра". У цей час зазначений банк отримав від НБУ чи не найбільшу суму на рефінансування, яка також була розкрадена.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.