Родичі розстріляного кілером власника “4room” публічно вказали на вбивцю

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.10.2009 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8129

Родичі загиблого співвласника меблевого торгового центру “4room” Шабаба Алояна публічно назвали ім’я замовника вбивства,

За словами родичів Алояна, вбивцею є двоюрідний брат дружини Шабаба Хануми - Мераб Суслов, а не відомий російський злодій в законі, відомий у кримінальному світі на прізвисько Міраб, якого МВС раніше підозрювало у вбивстві.

Як розповів брат покійного, Суслову 46 років, він уродженець Єревану, раніше судимий. У сім'ї вбитого кажуть, що Мераб пов'язаний зі злочинними угрупованнями Грузії, Вірменії та Росії, пише видання. Про кримінальні зв'язки Суслова Алояни дізналися після того, коли він почав погрожувати Шабабу.

Як розповіли газеті “Сєгодня” родичі вбитого, Алоян і Суслов познайомилися близько десяти років тому в Москві. Востаннє бачилися два роки тому в Києві. Алоян зробив Суслова співвласником меблевого торгового центру “4room”, який тоді ще будувався, віддавши йому безкоштовно 25% акцій.

"Близько року тому Суслов почав шантажувати Шабаба. Казав, що йому потрібна третина частки брата в "бандитський общак". Алоян йому відмовив, але й частки в бізнесі не позбавив. Але Мераб не вгавав, почав погрожувати, говорив, що вб'є. Шантажував також і юриста Шабаба, щоб той переоформив на нього частку акцій “4room", - розповів брат Алояна.

За словами Алоянів, один з убивць Шабаба, якого нещодавно затримали в Житомирській області, брав участь і в першому замаху, пише видання.

"Я впізнав його на фото. У його квартирі правоохоронці знайшли план будівлі 4room: така схема була тільки у трьох співвласників центру", - стверджує брат Шабаба.

Сім'я вбитого бізнесмена вважає, що перебуває "під прицілом". Сім'я також повідомила, що за два дні до вбивства Мераб знову погрожував Шабабу по телефону.

"Він говорив: спочатку вб'ю тебе, потім твого брата, потім доберуся і до твого сина. Я купив весь Київ, починаючи від прокурорів. Ти помреш, мені нічого не буде", - кажуть родичі загиблого.

За їхніми словами, правоохоронці досі не допитували юриста Шабаба, якому також погрожували, а самій сім'ї ще не надали охорону, яка, за їхніми словами, необхідна, бо вони - головні спадкоємці бізнесу.

"Частка Шабаба в бізнесі відійде за законом його дружині, а значить, і потенційні жертви", - кажуть рідні Шабаба, пише видання. Алояни припускають, що Мераб зараз перебуває в Москві.

Сім'я загиблого каже, що готова заплатити $ 200 тисяч тому, хто знайде Мераба і передасть його правоохоронцям.

Як повідомлялося раніше, 2 жовтня у результаті стрілянини в ТЦ “4room”, на кільцевій дорозі столиці, директор центру помер у лікарні від кульових поранень, завданих йому невідомим. Двоє охоронців директора - співробітники спецпідрозділу Титан Державної служби охорони МВС України - загинули на місці.

Раніше повідомлялося, що на життя Шабаба Алояна, власника торгового центру “4Room”, якого зухвало убито в своєму магазині, робили замах і раніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.