Мед вбиває до 91% бактерій, що викликають нежить

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.10.2009 16:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8131

Дослідники з Канади дійшли до висновку, що за допомогою меду можна лікувати синусити (запалення навколоносових пазух).

Пацієнтам, що взяли участь в дослідженні, щоденно прокапивалі носоглотку медовим розчином, для виготовлення якого використовувався йєменський і новозеландський мед.

Вже через декілька днів вони відзначили позитивні зміни в самопочутті пацієнтів: у них зменшився набряк слизової оболонки носових пазух і відбулося поліпшення загального самопочуття.

За словами вчених, речовини, що містяться в меді, вбивають від 63 до 91% хвороботворних бактерій, які є причиною синуситу.

Від “Аратти”. Про лікувальні властивості меду та інших продуктів бджільництва відомо давно. А канадські вчені вкотре підтвердили це. І не потрібно засмучуватися з приводу використання у дослідженнях йєменського і новозеландського меду - наш нічим не гірший.

Та й український мед на 41–му всесвітньому конгресі з бджільництва “Апімондія”, у французькому Монпельє, нещодавно визнано найкращим у світі.

На рахунку українців — і революційні відкриття у бджільництві. Українець Петро Прокопович у 1814 році першим у світі винайшов рамковий вулик, а в "Правді Ярослава" було закріплено 7 пунктів, які регулювали діяльність розвитку бджільництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.