Офіційний “гудок Черновецького”: тарифи на компослуги треба піднімати

Автор/джерело -  © “Українська правда. Київ”



Дата публiкацiї - 11.10.2009 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8135

Київська міська державна адміністрація має намір і надалі підвищувати тарифи на компослуги.

Про це під час Колегії КМДА щодо претензійної роботи з боржниками і стан виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за компослуги заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко.

"На жаль, іншої альтернативи, аніж поступово підвищувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня, ми зараз не маємо, адже у важкий для усієї держави фінансово-економічний період ми не маємо можливості виділяти бюджетні кошти на покриття реальних витрат комунальних підприємств", – сказав він.

Водночас Голубченко наголосив, що столична влада розглядає можливість зниження тарифів на житлово-комунальні послуги для соціально-незахищених киян.

"Ми ніколи не чіпатимемо малозабезпеченого киянина і не примушуватимемо його в повному об’ємі сплачувати за спожиті послуги, тобто не станемо вимагати від людей неможливого. Більше того, для таких верств населення ми розглядаємо можливість зниження тарифів і збільшення адресної безготівкової допомоги мера", – сказав Голубченко.

Він додав, що влада в жодному разі не буде звертатися по допомогу до колекторських компаній, оскільки такі структури не мають законного підґрунтя для діяльності.

"Головне, щоб кожен зрозумів, що якість будь-яких послуг не може змінитися, поки не буде належної сплати", - сказав заступник мера.

За його словами, наразі майже 95% киян сплачують за житлово-комунальні послуги згідно з новими тарифами. Ще майже 2% мешканців столиці повернули накопичені борги за спожиті послуги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.