Диплом заступника голови СБУ Кислинського - насправді фальшивий

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.10.2009 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8140

Заступник голови Служби безпеки України Андрій Кислинський не навчався на історичному факультеті Національного університету України ім. Т.Шевченка. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр освіти та науки України Іван Вакарчук.

Заступник голови Служби безпеки України Андрій Кислинський не навчався на історичному факультеті Національного університету України ім. Т.Шевченка

Зокрема, відповідаючи на запитання про результати перевірки Міносвіти наявності диплому історика у А.Кислинського, І.Вакарчук заявив: «Пан Кислинський в університеті імені Тараса Шевченка не числиться, і диплом про закінчення історичного факультету не отримував», повідомляє УНІАН.

За словами міністра, 8 жовтня було проведено перевірку в Національному університеті ім. Т.Шевченка. “У наказах про зарахування студентів за 1994 та 1995 роки студент Кислинський Андрій Миколайович не значиться", - сказав він. За словами І.Вакарчука, у наказах університету про випуск за 2000 рік А.Кислинський також не значиться.

"Інформація про його диплом у загальній базі Міносвіти відсутня", - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, народний депутат України Геннадій Москаль направив прем`єр-міністру Юлії Тимошенко депутатське звернення щодо використання заступником голови СБУ А.Кислинським “підробленого диплома” під час перебування на державній службі. У зверненні міститься прохання доручити провести службове розслідування відносно держслужбовця 1-го рангу А.Кислинського, який раніше працював також заступником глави Секретаріату Президента. Крім того, відповідне звернення направлено й на ім`я генерального прокурора України Олександра Медведька.

Водночас, в інформаційній системі Міністерства освіти і науки України не містяться дані про диплом заступника голови Служби безпеки України А.Кислинського, який він отримав в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка у 2000 році. Про це засвідчила проведена УНІАН перевірка документу про вищу освіту, яку можна зробити у відкритому доступі на офіційному сайті Інформаційно-виробничої системи «Освіта» МОН України в Інтернеті за адресою: www.osvita.net.

Сам заступник голови СБУ А.Кислинський в інтерв’ю УНІАН 2 жовтня не відповів чітко на запитання, чи закінчував він історичний факультет Національного університету ім. Т.Шевченка.

Як повідомлялося, Міносвіти почало перевірку справжності диплома Кислинського минулого тижня за дорученням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. 7 жовтня Тимошенко заявила, що силові структури повинні автоматично проводити перевірку достовірності дипломів і вчених звань претендентів на вищі посади в українській владі.

Кислинський каже, що його диплом став заручником тесту

Заступник голови СБУ Андрій Кислинський вважає політично заангажованою заяву міністра освіти Івана Вакарчука про відсутність у нього диплому. Про це Кислинський сказав у інтерв’ю "Українській правді".

"Міністр склав тест на лояльність прем’єр-міністру. Думаю, це допоможе пану Вакарчуку в подальшій кар’єрі", - сказав він.

"Ще в п’ятницю мені неофіційно підтвердили в Міносвіти, що мій диплом зареєстрований і значиться у базі Міністерства", - зазначив Кислинський.

Він закликав чекати висновків розслідування, яке проводить Головне управління держслужби.

"Але звертає на себе увагу той факт, що перевіркою займаються організації, які підлеглі прем’єр-міністру. Уже зараз ми можемо скласти враження про ту "диктатуру", яку обіцяла встановити пані Тимошенко", - сказав Кислинський.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.