Фракція БЮТ вимагає кримінальної відповідальності Кислинського. СБУ і ГПУ - не поспішають

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.10.2009 19:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8142

Фракція БЮТ вимагає від ГПУ порушити кримінальну справу проти Андрія Кислинського. У ГПУ чекають офіційної заяви, а СБУ - висновків відповідного державного органу.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко вимагає від генерального прокурора України Олександра Медведька порушити кримінальну справу й узяти під варту заступника голови Служби безпеки України Кислинського за використання ним підробленого диплому про вищу освіту.

Про це в коментарі УНІАН заявив народний депутат від БЮТ Андрій Портнов.

«Ми вимагаємо від генерального прокурора порушити кримінальну справу проти Кислинського й узяти його під арешт. Крім того, ми вимагаємо, щоб були вжиті всі необхідні заходи для того, щоб він не зміг залишити територію України», - заявив депутат.

За словами Портнова, те, що Кислинський використовував підроблений диплом, є «цинічним і ганебним для держави злочином».

«Те, що людина, яка обіймала важливу державну посаду й у Секретаріаті Президента, й у СБУ, й була допущена до державної таємниці, працювала з підробленим дипломом про вищу освіту – це дуже серйозний злочин і Кислинський повинен бути покараний і покараний показово», - заявив Портнов.

Крім того, на думку депутата, склад злочину Кислинського полягає не тільки в «службовій фальсифікації», але й у «розкраданні державних коштів».

«Відповідно до законодавства, співробітник центрального апарату держбезпеки повинен мати вищу освіту. Це означає, що за підробленим дипломом він незаконно отримував зарплату, що є ще й розкраданням в особливо великих розмірах», - заявив Портнов.

Він підкреслив, що БЮТ, у разі порушення кримінальної справи, уважно спостерігатиме за ходом її розслідування.

Колегія ж Служби безпеки України прийме рішення щодо заступника голови СБУ Андрій Кислинського, як тільки отримає та вивчить результати перевірки Головного управління державної служби України щодо наявності у нього диплому про вищу освіту.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

«Як тільки до нас надійдуть результати перевірки, збереться колегія СБУ, яка прийме відповідне рішення за результатами цієї перевірки», - зазначили в СБУ, нагадавши, що керівник відомства Валентин Наливайченко вже неодноразово наголошував на тому, що окреслене питання має вивчити Головдержслужба, яка оформлює на роботу державних службовців.

Генпрокуратура готова відреагувати на інформацію міністра освіти Івана Вакарчука про диплом Андрія Кислинського після його відповідної заяви.

Про це заявив начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

Так він прокоментував заяву міністра про відсутність даних у загальній базі Міносвіти про диплом Кислинського.

"Якщо Вакарчук, як посадова особа, звернеться до нас з офіційною заявою, до якої надасть докази, отримані під час перевірки, ми розглянемо це і відповідним чином будемо реагувати", – сказав Бойченко.

Від “Аратти”: втім, для нас позиція правоохоронців не є дивною. Адже пан Кислинський зовсім не випадково опинився і у Секретаріаті Президента, а потім у СБУ, бо він має дружні й давні стосунки із родиною гаранта.

Так, за деякими даними, він був виконавчим директором фонду "Україна-3000", який очолює Катерина Ющенко, а до цього - офіс-менеджером штабу "Нашої України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.