Порошенко визнав факт інформаційних війн проти України

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.10.2009 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8145

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко має намір запропонувати нові підходи в інформаційній політиці МЗС.

Про це він сказав під час виступу на Дев’ятій нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

За словами Порошенка, «інколи ми відчуваємо, що проти нашої держави розв’язана інформаційна війна і ми її програємо».

«На сьогодні, безумовно, нами будуть запропоновані нові підходи в інформаційній роботі, оскільки процес глобалізації робить зовнішню політику транспарентною, і не встигають висохнути чорнила на документі, як експерти і журналісти намагаються його коментувати. І така увага до діяльності дипломатів вимагає від нас високого професіоналізму і покладає на нас велику відповідальність», - сказав він.

Тому, на переконання Порошенка, дипломати мають пояснити свої дії не лише тим, хто зацікавлений, але й тим, хто необізнаний.

Від “Аратти”: Власне сам факт інформаційної війни, яка триває проти України не перший і не другий рік поспіль, - не є таємницею. Це - загальновідомий факт. Як і те, що досі наше державне керівництво не спромоглося на адекватну відповідь. Хоча б у власному, українському, інформаційному просторі.

Натомість, бюрократичні структури, на кшталт РНБО, влаштовують гучні показухи та плодять нікчемні папірці, що не мають жодного стосунку до реалій життя. Хіба що під оту тріскотню та макулатуру "засвоюються" по певним кишеням мільйонні кошти платників податків.

Відтак, будемо уважно спостерігати за діями нового міністра: чи це традиційне фуфло під дерибан, чи насправді початок певної протидії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.